tiistai 16.8.2022 | 00:16
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Metsäpalojen riski on nyt suuri – pelastuslaitos: "Älä heitä tupakkaa auton ikkunasta pientareelle"

La 26.5.2018 klo 09:25 | päivitetty la 09:46

Katariina Poranen

Ilmatieteen laitoksen metsäpalovaroitus on edelleen voimassa koko maassa poikkeuksellisen kuivuuden vuoksi. Lähipäivillekään ei Keskipohjanmaan levikkialueella ole luvassa sateita.

Ilmatieteen laitos ennustaa myös tulevalle viikolle, touko- ja kesäkuun vaihteeseen aurinkoista, lämmintä ja kuivaa säätä. Viikon alkupuolella saatetaan käydä jopa hellelukemissa, mikä lisää entisestään riskiä metsäpaloihin.

Metsäpalovaroitusten aikana avotulen teko on kielletty. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos on joutunut korottamaan valmiuttaan korkean metsäpaloriskin vuoksi.

– Äärimmäistä varovaisuutta tulenkäyttöön! Älä tee nuotiota. Älä heitä tupakkaa auton ikkunasta ojanpientareelle. Ole valpas; ilmoita savuhavaintosi numeroon 112, pelastuslaitos muistuttaa Twitterissä ja Facebookissa.

Toukokuussa on syttynyt poikkeuksellisen paljon metsä- ja maastopaloja. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen kalusto on joutunut tehokäyttöön maastojen sammutuksessa, ja virka-apua on pyydetty maakuntaan muun muassa Rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta.

#