maanantai 15.8.2022 | 04:50
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Ilmari Sanz tuuletti kirjoituksissa - tekoälyaihe toi veteliläiselle äidinkielestä laudaturin

Ma 21.5.2018 klo 16:30 | päivitetty ma 16:30

Sanni Aho

Edellisenä päivänä ennen äidinkielen esseekoetta Ilmari Sanz luki uutisista Kiinan investoinneista tekoälyyn. Uutiseen pohjautuen hän jäsenteli illalla esseetä aiheesta.

– Kirjoituksissa tuuletin, kun huomasin tekoälyn olevan yksi aiheista. En lukenut edes kaikkia aiheita läpi, kertoo Sanz.

Esseessään Sanz pohti muun muassa sitä, kuinka osa Suomen työpaikoista voisi jatkossa korvautua tekoälyllä. Tätä hän on miettinyt aikaisemminkin, kun yläasteella luokkakaverit tekivät alavalintojaan. Hänen mielestään maatalous ja kuljetusala ovat sellaisia, jotka tulevaisuudessa saattaa hoitaa tekoäly.

Kirjoituksella Sanz lohkaisi omaksi yllätyksekseen äidinkielestä laudaturin. Tänä keväänä kirjoitetusta pitkästä matematiikasta ja englannista hän kirjoitti eximian. Aikaisemmin hän saavutti jo kemiasta laudaturin ja biologiasta magnan. Niillä papereilla hän uskoo pääsevänsä suoraan sisään Helsinkiin valtiotieteelliseen tiedekuntaan lukemaan taloustiedettä. Ensin tosin on edessä heinäkuussa alkava armeija Kainuun prikaatissa.

Ilmari Sanz on yksi Vetelin lukion 24:stä viimeisestä ylioppilaasta. Hän valitsi lähilukion, koska uskoi opetuksen olevan kuitenkin laadukasta, vaikka yläasteen käytävillä Vetelin lukiota parjattiinkin.

– Lukio oli hyvä ja viimeisinä oppilaina olimme aika tiivis porukka. Oli kiva, että kerkesin itse sen käymään, sanoo Sanz.

Lue myös Perhon lukiosta ja Kaustisen musiikkilukiosta ylioppilaaksi päässeiden haastattelut.

Katso listat ylioppilaista >>

#