maanantai 15.8.2022 | 04:17
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Osuuspankin kassapalvelut supistuvat Kaustisella ja Vetelissä

Ti 24.4.2018 klo 08:49

Sanni Aho

Syksyllä Vetelin ja Kaustisen Osuuspankeista fuusioitunut Perhonjokilaakson Osuuspankki supistaa toukokuun alusta lähtien kassapalvelujaan. Vetelissä kassa on avoinna muutaman tunnin ajan aamuisin ja Kaustisella iltapäivän.

Kassapalveluiksi kutsutaan rahan nostoa, rahan tuontia ja laskun maksamista asiakkaan odottaessa. Muutoksen taustalla on muutos maksamisen tavoissa. Digitaaliset palvelut ja helpot sähköiset maksutavat ovat vähentäneet pankkien konttereissa asiointia ja erityisesti käteisen rahan tarvetta.

Muut pankin palvelut ovat asiantuntijapalveluita, joita varten on varattava aika.

– Molemmissa konttoreissa ovat ovet avoinna koko päivän, sanoo toimitusjohtaja Asko Ahonen.

Ahosen mukaan kassapalvelussa asioi päivittäin parikymmentä henkilöä. Vilkkaimpina päivinä asiakkaita voi poikkeuksellisesti olla viisikymmentä ja kassapalveluita käytetään enemmän Kaustisella.

Ajanvarausta käytetään kuitenkin laiskasti, mutta tähän asiakkaita vahvasti jatkossa kannustetaan.

– Edelleen hyvin paljon tässä maaseutuympäristössä asiakas tulee aikaa varaamatta. Kyllä meillä joustetaan, vaikka palvelua varmimmin saa ajanvarauksella, sanoo Ahonen.

Palveluaikojen muutos turvaa OP Perhonjokilaakson mukaan kassapalveluiden olemassaolon. Ahosen mukaan palvelu on järjestetty siten, että sen voi hoitaa yksi henkilö.

OP Perhonjokilaaksossa työskentelee 14 henkilöä, joista kaksi on osa-aikaeläkkeellä. Neljännes työntekijöistä eläköityy lähivuosina.

#