lauantai 28.1.2023 | 19:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Aikuisten uintitekniikkaryhmä aloittaa Haapajärvellä

Tanja Kopsa
Ti 24.1.2023 klo 09:21

Haapajärven Kiilojen uintijaoston järjestämät uintiryhmät käynnistyivät sunnuntaina. Uintivalmentaja Sanna Ikonen kertoo, että ensi sunnuntaina aloittaa uutena aikuisten uintitekniikkaryhmä, jonne mahtuu vielä lisää porukkaa. Haapajärvisten lisäksi tervetulleita ovat ihmiset muiltakin paikkakunnilta.

– Ryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita uimisesta ja haluavat parantaa uimataitoaan. Myös sellaiset, joilla on heikko uimataito voivat tulla mukaan. Tarjoamme yksilöllistä valmennusta kullekin oman tason mukaisesti. Jokaisen taso kartoitetaan ensimmäisellä kerralla ja siitä sitten lähdetään, toteaa Sanna kannustavasti.

Ensimmäisellä opetuskerralla totutellaan veteen ja harjoitellaan kellumista, hengittelyä ja sukeltamista. Jatkossa käydään eri uintitekniikat läpi ja harjoitellaan myös vesipelastustaitoja. Lopuksi kerrataan.

Sanna on Oulusta kotoisin oleva yhteisöpedagogi, jolla on monipuolista kokemusta ja koulutusta uinnin saralla. Hän on itse harrastanut uintia aktiivisesti lapsesta asti. Nainen on suorittanut hengenpelastajatutkinnon Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) kautta ja käynyt uinninvalvojan kurssin. Lisäksi hänellä on Suomen Uimaliitto ry:n valmentajakoulutusta.

Uintijaoston edustajat Merja Saaranen ja puheenjohtaja Ilkka Järvenpää kertovat, että Kiiloissa ui tällä hetkellä noin 100 eri-ikäistä uimaria. Merja ja Ilkka ovat tyytyväisiä tähän ja siihen, että on löydetty uintivalmentaja ja ryhmien vetäjiä riittävästi.

#