lauantai 28.1.2023 | 18:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Reisjärven kunta vastaanotti ensimmäisen erän edustussukkiaan – Sukkapareja luovutetaan vain harvoille ja valituille

Senni Kokkoniemi
Ma 23.1.2023 klo 11:01

Reisjärven kunta ja seurakunta järjestivät viime kesänä villasukkakilpailun, johon osallistuneista sukista valittiin kunnan ja seurakunnan yhteinen edustussukka. Viime viikon torstaina kunta vastaanotti ensimmäiset viisi paria sukkia, ja seurakuntaan sukkapareja on vastaanotettu jo aiemmin.

– Tämä on kunnalle suuri kunnia. Malli on niin kaunis ja arvokkaan näköinen, sukat vastaanottanut Reisjärven kunnanjohtaja Marjut Silvast kertoo.

Villasukkien kutoja, Anna-Liisa Anttila kertoo oppineensa kutomisen jo tyttösenä.

– Nyt eläkkeellä ollessa on tullut neulottua enemmän, kun on aikaa, Anna-Liisa kertoo.

Kunnanjohtajaa kiinnostikin kovasti, että kauanko yhden edustussukkaparin teko kestää.

– Jos oikein on ahkerana, niin parhaimmillaan yksi pari valmistuu vuorokaudessa. Ohjetta ei tarvitse enää ollenkaan katsoa, kun olen jo niin monta paria neulonut.

Sukat kuvioinnit Anna-Liisa kertoo suunnitelleensa itse. Sukan toisella puolella komeilee kunnan vaakuna ja toisella puolella Reisjärven kirkko. Lisäksi sukassa on ollut inspiraationa Peuranpolku, Reisjärven lukuisat järvet ja lammet sekä Kalajoki, joka saa alkunsa Reisjärvestä.

– Sukkien siniharmaa väritys oli alusta asti selkeä, kuten myös se, että halusin kunnan vaakunan sukkaan. Seurakunnan osuus alkoi hahmottua vähitellen. Ensimmäisessä versiossa luki “Reisjärvi”, mutta makutuomareina olleet tyttäreni olivat sitä mieltä, että se ei sopinut sukkaan.

– Tämä lopputulos on kyllä niin upea ja sopii hyvin kunnalle. Raasiikohan näitä sukkia edes käyttää! Silvast naurahtaa.

Edustussukan malli ei ole yleisessä jaossa ja sukkia luovutetaan vain tarkoin harkituissa tilanteissa huomion osoituksena.

– Tietyllä tavalla tällaiselle on ollut aiemminkin jo tarvetta, mutta tätä edustussukkaideaa ei ole aiemmin vain hoksattu. Aina silloin tällöin on paikallaan luovuttaa kunnasta jokin muistaminen jollekin ja nämä sukat soveltuvat siihen käyttöön erinomaisesti, kunnanjohtaja Silvast kertoo.

Kesän villasukkakilpailussa valittiin erikseen Reisjärvi-sukka, jonka malli on yleisessä jaossa kunnan sivuilla.

#