lauantai 28.1.2023 | 19:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kirjavinkki: Laura Arffman ja Lotta Hintsa – Elämäni Vuoret

Ma 16.1.2023 klo 17:00

Kiitos lukuisten äänikirjapalveluiden, tällainen ei-niin-innokas lukijakin pystyy syventymään nykyään erilaisten kirjojen äärelle. Tässä taannoin kuuntelin Laura Arffmanin ja Lotta Hintsan yhteisen teoksen Elämäni vuoret, joka on tositarina Lotta Hintsan matkasta maailman korkeinten vuorten huiputusten parissa.

Kirja oli mielenkiintoinen ja vaikka kyseisessä kirjassa kiipeily onkin olennaisena osana, ei se käynyt tylsäksi missään vaiheessa minulle, joka en kiipeilystä entuudestaan mitään tiennyt. Nyt tiedän ainakin sen, että kiipeily yli 8 000 metriä korkeille vuorille on äärimmäisen rankkaa ja vaarallista sekä vaatii äärimmäistä kuntoa.

Kirjassa kerrotaan Hintsan ja kiipeilyseurueen matkasta Pakistaniin huiputtamaan kahta maailman neljästätoista kasitonnisesta. Hintsa kiipeää niin sanotulla alppityylillä, eli ilman lisähappea, joka on monille välttämättömyys korkeissa olosuhteissa. Kirjassa käydään läpi matkan kulkua ja epäonnisia sattumuksia samalla sivuten Hintsan omaa elämäntarinaa.

Kuuntelukokemuksesta miellyttävän teki mielestäni se, että Arffman ja Hintsa lukivat kirjan itse. Hintsan osuudet olivat audiopäiväkirjatyylisiä pätkiä huiputusmatkan ajalta, joka toi kirjaan mukavaa lisämaustetta. Kirjassa oli kuitenkin jonkin verran toistoa matkan tapahtumista, joka oli ehkä hieman häiritsevää.

Kuitenkin tämä kirja oli oikein mainio kuunneltuna ja toimii varmasti myös luettuna. Jännitystä ja vaaratilanteita ei ainakaan puuttunut, joten suosittelen tätä ehkä ennen kaikkea seikkailunhaluisille ihmisille. Tämän kirjan kautta pääsee ainakin mukaan melkoiseen seikkailuun.

Senni Kokkoniemi

Kirjoittaja on Selänne-lehden reisjärvinen avustaja

#