lauantai 28.1.2023 | 17:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kevään ylioppilaskirjoituksen lähestyvät vääjäämättä – Reisjärven lukion abiturientit kommentoivat tuntemuksiaan

Senni Kokkoniemi
Pe 13.1.2023 klo 09:39

Koulujen kevätlukukausi on saatu vauhtiin, mikä tarkoittaa monille lukiolaisille ylioppilaskirjoitusten lähestymistä. Kevään koitoksiin valmistautuvat muun muassa Reisjärven lukion abiturientit Olga Sorola ja Nea Isoaho.

– Ihan hyvillä fiiliksillä valmistaudun kirjoituksiin. Paljon rennompi olo kuin syksyn kirjoituksiin lukiessa. Vähän kyllä jännittää ehdinkö lukea niin paljon kuin olisi tarpeellista, Olga kertoo.

– Jännittäähän se, mutta on paljon luottavaisempi ja parempi olo kuin syksyllä, jatkaa Nea.

Viime vuosina ylioppilaskirjoituksien merkitystä on korostettu entisestään jatko-opiskeluihin hakiessa, koska lähes kaikkiin koulutuksiin valtaosa opiskelijoista valitaan todistusvalinnan perusteella.

– Kyllähän se luo paineita, mutta itse aion pitää välivuoden. Se mahdollistaa sitten sen, että voin käydä uusimassa kokeita ja yrittää korottaa arvosanoja, Nea kertoo suunnitelmistaan.

Olga aikoo urakoida ylioppilaskirjoituksissa yhteiskuntaopin, matematiikan, ruotsin, englannin sekä äidinkielen. Nea puolestaan kirjoittaa tänä keväänä matematiikan, maantiedon ja englannin.

Kysyimme tytöiltä myös vinkkejä ylioppilaskirjoituksiin liittyen.

– Kannattaa pitää mielessä se, että tämä kevät on vain lyhyt aika elämässä ja ylioppilaskirjoitukset on tällä hetkellä se tärkein asia, johon panostaa, Olga neuvoo.

– Lukeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta välttyy turhalta stressiltä, vinkkaa Nea.

Kaiken kaikkiaan Reisjärven lukiossa on tänä keväänä 19 abiturienttia, joista suurin osa suorittaa ylioppilastutkinnon tänä keväänä. Abiturienttien varsinainen koulutyö lukiosta riippuen loppuu helmikuun puolen välin tietämillä penkinpainajaisiin, jonka jälkeen he suuntaavat lukulomalle.

Tämän kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat maaliskuun 14. päivä äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella ja kestävät maaliskuun loppuun saakka.

#