lauantai 28.1.2023 | 17:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Uusi leipomo ja pitopalvelu avattiin Haapajärvelle – Hannu Häiväläinen ja Toni Paunila ovat tuoreita haapajärvisiä yrittäjiä

Tanja Kopsa
Ti 29.11.2022 klo 06:05

Hannu Häiväläinen ja Toni Paunila perustivat Kartanon herkut leipomon ja pitopalvelun Karjalahden kartanoon. Miehillä on vastaavasta toiminnasta kokemusta edellisellä asuinpaikkakunnallaan Lapinlahdella, missä he saivat mukavasti asiakkaita.

Hannu on kotoisin Lapinlahdelta ja on koulutukseltaan maatalouslomittaja-karjanhoitaja. Hän on toiminut pitkään rakastamiensa lehmien parissa karjanhoitajana. Nyt hän on viimeistä viikkoa vanhassa työssään Lapinlahdella ja on jo aloitellut leipomista kartanossa.

– Leivon paitsi myyntiin, myös Minnesarastuksen tarpeisiin. Ruokahuollon ammattilainen Toni taas laittaa ruoat heille ja kyllä häneltäkin leipominen sujuu tarpeen mukaan. Meille on valmistumassa leipomo kartanon kellaritiloihin, iloitsee Hannu.

Toni on kotoisin Etelä-Suomesta. Hän huolehtii kartanon ruokapuolesta, pyykkihuollosta, siivouksesta ja toimii myös tarpeen mukaan kuljettajana.

– Teen myös myyntiin tuotteita, esimerkiksi joululaatikoita. Virittelemme käyntiin pitopalvelua. Tiloja meillä ei ole käytössä, mutta voimme tuoda tarjottavat asiakkaan varaamaan tilaan. Keskitymme tarjoamaan kotimaisista tuotteista valmistettuja ruokia ja leivonnaisia, kertoo Toni.

Miehistä Haapajärvi vaikuttaa yrittäjämyönteiseltä kaupungilta ja he ovat tunteneet itsensä tervetulleiksi uudelle paikkakunnalle. He ovat saaneet apua yritystoiminnan käynnistämisessä muun muassa yrityspuolen ammattilaisilta.

– Tulin tänne Haapajärvelle ensi kertaa kesällä ja ihastuin kaupunkiin ja kartanon miljööseen, sanoo Toni.

Molemmat miehet kouluttautuvat kokemusasiantuntijoiksi, jotta he voivat tarpeen mukaan toimia myös Minnesarastuksen työntekijöinä.

#