maanantai 26.9.2022 | 05:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärvinen Sari Kopola lauloi itsensä Rotuaari karaoken voittoon – Bonuksena hän pääsee levyttämään yhden laulun Espooseen

Satu Kangas-Viljamäki
To 11.8.2022 klo 06:00

Sari Kopola voitti Rotuaari karaoke 2022 -kilpailun yli 50-vuotiaiden naisten sarjan 6.8.2022.

– Ensimmäinen alkukarsinta pidettiin heinäkuun alussa Kempeleessä ja toinen Oulussa kuun lopulla. Oulun rotuaarilla pidettyyn finaaliin valittiin kuusi naista, joista kolme pääsi niin sanottuun grande finaleen, Kopola kertoo.

Ensimmäisellä kierroksella hän lauloi Katri Helenan tunnetuksi tekemän Almaz, onnen lapsi -kappaleen ja toisella Jaana Lammin Olen sinun vain.

– Voitto tuli ja nyt takareunustani komistaa hieno kiertopalkinto, jonka luovutan ensi vuonna eteenpäin seuraavalle voittajalle. Tuplavoitto tuli, kun joka sarjan ykköset kutsuttiin lavalle ja tuomaristo valitsi kuka meistä pääsee levyttämään Espooseen Simo Kohon studiolle. Onni osui kohdalleni, Kopola iloitsee.

Kopola on harrastanut karaokea pian 20 vuotta ja jo ennen koronapandemiaa hän menestyi kisakenttien seniorisarjoissa.

Vuonna 2019 hän voitti Kultakurkku-karaokekilpailun ja saman vuoden Iskelmäniityillä hän tuli kolmanneksi.

– Se oli kova juttu, sillä siellä lauletaan ensin kaksi laulua perinteiseen tapaan ja lopuksi yhtyeen kanssa, Kopola sanoo.

2013 Kopola voitti Iskelmätähti-kisan ja pääsi niin ikään levyttämään yhden laulun.

– Sen markkinointi jäi kuitenkin omille harteilleni, toisin kuin nyt. Kunhan kappaleeni valmistuu, studio levittää sen radioasemille kautta maan.

Takana on myös Valssimestarit-kisa sekä DT-kilpailu, jonka tuomaristossa istui itse tangokuningatar Johanna Debreczeni. On mahtava päästä tapaamaan heitä livenä ja siinä piilee osa kisojen jännitystäkin: Etukäteen ei voi ikinä tietää kenen eteen joutuu laulamaan.

Ja eiväthän ne kisat tähän lopu! Rotuaarilta saavutettu voitto poiki automaattisen kutsun Härmässä pidettäviin SM-kisoihin.

– Ne ovat syyskuun lopulla ja lokakuussa on Karaokeleijonat Kuopion Rauhanlahdessa. Karaokeleijonat-kisan pääpalkintona on levytyssopimus. Sinne tähdätään ja pidetään sormia ristissä, että arpa osuisi kohdalle ja pääsisin tekemään ihan oikean CD:n.

Kisat tuovat Kopolan elämään vaihtelua ja jännitystä.

– Nautin laulamisesta ja pidän monentyyppisestä musiikista. Kisoissa on aina upea tunnelma, ja niissä tapaa kanssasisaria. On ihana tsempata toinen toistaan, hän sanoo.

#