maanantai 15.8.2022 | 04:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Satu Kangas-Viljamäki pääkirjoituksessaan: Pihalla kuin lintulauta

Ke 27.7.2022 klo 06:00 | päivitetty pe 12:40

Terveisiä kesälomalta! Nukuin, söin ja otin rennosti oikein olan takaa, joten valmiina ollaan syksy - täältä tullaan.

Työn alkuun saaminen on aina loma jälkeen oma operaationsa. En tiedä muista, mutta minä osaan irtautua työstäni sen verran vakuuttavasti, että vietin puolet sunnuntaista miettien työkoneeni salasanaa. Istuin terassilla ja olin pihalla kuin lintulauta, mutta löysin kuin löysinkin sisäisen tasapainoni ja sitä kautta myös työmuistini. Hyvä minä.

Tänä aamuna (maanantai) tuijotin hartaana sähköpostini Saapuneet-kansiota, johon lukemista odottavia viestejä oli kertynyt reippaasti yli tuhat. Sitten tuijotin tuuraajani tekemää suunnitelmaa ja yritin sisäistää asioita.

Nyt, kun kello on jo pitkästi iltapäivän puolella, minulla on voittajafiilis. Sähköposti on selätetty ja siivottu, lehti on hallinnassa ja tulevaakin olen ehtinyt hiukan ajatella. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna pidetään Reisjärvellä opistoseurat, syyskuun alussa Haapajärvellä järjestetään Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat ja marraskuussa on Soipa Haapajärvi -festivaali. Hyvältä siis näyttää.

Entä joko sinä olet lomasi pitänyt? Miten sinun työhön paluusi sujui? Onko sinulla jokin ”kikka kakkonen”, jolla pääset helposti takaisin työrytmiin? Jos on, niin kerro siitä meille muillekin, laita viestiä joko facebookin, instagramin tai whatsappin kautta. Julkaisemme vinkkinne kootusti kaikissa kanavissamme.

Satu Kangas-Viljamäki

Kirjoittaja on Selänne-lehden päätoimittaja

#