maanantai 15.8.2022 | 04:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäellä toimivan Hotelli Keskipisteen uusi omistaja on Eva-Lisette Lundkvist

Outi Levä
Ke 27.7.2022 klo 10:00

Hotelli Keskipisteessä on parikymmentä suurta huonetta, joihin mahtuu jopa linja-autolastillinen majoittujia. Alkukesästä hotellin ohjaimiin astui Eva-Lisette Lundkvist.

– Kuulin jo pari vuotta sitten, että entinen omistaja haluaisi luopua hotellista. Minulla oli kuitenkin muita haaveita. Viime kesänä hoidin Suomelan leirintäaluetta. Googlesta näin, että Pohjois-Pohjanmaalla olisi hotelli myytävänä. Siitä se lähti, summaa Lundkvist monipuolista aamupalaa hotellin ravintolassa nauttiessamme.

Lundkvist päätyi ostamaan Hotelli Keskipisteen ja sai työmaakseen kolmetuhatta neliötä Tekstiilitalon kiinteistöä. Aikanaan talossa kymmenet naiset ompelivat kerrastoja. Osa talosta on vuosien varrella muutettu hotelliksi, talossa toimii myös kuntosali ja hieroja ja osa tiloista sopisi vaikka korjaamokäyttöön.

– Koko Hotelli Keskipisteen brändi ja sen ilme muuttuvat. Tulee uusi logo ja uudet nettisivut. Ravintolatilan katto ja valaistus uusitaan, rakennetaan kasviseinä, hyllyjä uusitaan, linjasto muuttuu. Aamiaista kehitetään ja ruokaa tehdään entistä enemmän itse paikallisista raaka-aineista, suunnittelee Lundkvist.

Yrittäjälle huoneiden siisteys on sydämenasia. Jokaisen asiakkaan jäljiltä huoneiden kaikki pinnat siivotaan ja oven kahvat ja kaukosäätimet pyyhitään. Suurin osa huoneista on allergiaystävällisiä, eikä niissä koskaan majoitu lemmikkieläimiä. Hotelli noudattaa Business Finlandin kansallista kestävän matkailun kymmentä periaatetta, joita ovat esimerkiksi paikallisen suosiminen ja alueellisen kulttuuriperinnön huomioon ottaminen, ilmaston ja ympäristön huomioiminen, palvelujen korkea laatu ja turvallisuus, avoimuus ja yhteistyö.

– Käytämme käsipyyhkeitä ja pesemme ne itse, samoin liinavaatteet. Lajittelemme tietysti pahvin, lehdet ja muut jätteet. Biojätteitä varten emme tarvitse biojätekompostoria, sillä ruokahävikkimme on olematon, ehkä vain joku kurkun pala, vaikka jokaiselle aamupalalle laitamme tuoretta tiskiin, sanoo Lundkvist.

Huoneet ovat kaikki erilaisia ja Lundkvist suunnittelee niihin lähiaikoina uusia sävyjä ja muutoksia kalusteisiin. Ideoita ja vaikutelmia hän sanoo löytäneensä muun muassa Virosta, jossa tylsän näköinen tehdaskiinteistö kätkee sisäänsä viihtyisän ja viehättävän ravintolamiljöön.

#