tiistai 16.8.2022 | 00:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pinkki kesäkiska on auki jo 13. kesää – Elämäjärventien varrella käy jäätelökauppa

Tanja Kopsa
Ti 5.7.2022 klo 12:15

Pinkillä kesäkioskilla Elämäjärventien varrella häärii aurinkoinen 17-vuotias Venla Kamula. Hän pyörittää kesäkioskia yhdessä 16-vuotiaan siskonsa Aino Kamulan kanssa. Menossa on Venlan neljäs kesä kioskilla.

– Tämän kesäkioskin perusti aikoinaan Annukka-siskoni ystävineen. He löysivät kioskin ja kunnostivat sen isät apumiehinään, muistelee Venla, ja laskeskelee, että kioskilla olisi jo 13. kesä menossa.

Venla tykkää olla kioskilla töissä, koska siellä saa harjoitella asiakaspalvelutaitoja ja olla sosiaalinen. Työaikakin miellyttää nuorta naista; se on sopiva kun tytöt jakavat päivän kahteen pekkaan.

Tarjolla on tietysti jäätelöä, virvokkeita ja karkkia. Kauppa käy mukavasti. Varsinkin nyt helteiden aikana jäätelöä on mennyt mainiosti kaupaksi.

– Tässä pysähtyy usein samoja ihmisiä vuodesta toiseen. He sanovat, että heillä on perinne pysähtyä tässä vaikkapa mökkireissulla. Pyöräilijöitä käy paljon. On tässä päässyt palvelemaan myös englanniksi kun on käynyt turisteja.

Kesäkioskille pyrähtää myös Raija Mykkänen ystävättärensä kanssa. Hän kertoo, että heillä on tapana muutaman kerran kesässä käydä pinkillä kesäkioskilla herkuttelemassa jäätelöllä.

#