tiistai 16.8.2022 | 00:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Voimakkaimmasta miehestä kisataan viikonloppuna – Kuntokeskus Maximin Jarkko Mehtälä osallistuu kilpailuun yhdeksättä kertaa

Tanja Kopsa
To 30.6.2022 klo 06:05

Haapajärvellä sijaitseva Kuntokeskus Maximi aukaisi ovensa noin kolme vuotta sitten.

– Meille oli alusta asti tärkeää, että tänne muodostuisi yhteisö ja niin on käynyt. Täällä on hyvä meininki ja rento ilmapiiri. Kenen tahansa on helppo tulla tänne. Meillä voi käydä 24/7, kertoo salin yrittäjä Teemu Haapapuro.

Yrityksen toiset omistajat ovat Jarkko Mehtälä ja Annika Iso-Junno. Viimeisimpänä uudistuksena kuntosalin ilmastointia on paranneltu.

– Käyttäjät ovat siihen tyytyväisiä. Etenkin näillä keleillä on ihana pujahtaa viileälle kuntosalille, toki täällä saa hien pintaan, kun oikein rehkii.

Haapapuron mukaan sen lisäksi, että heidän tavoitteenaan on ollut tehdä kuntosalilla käynnistä mahdollisimman helppoa, on haluttu myös madaltaa kynnystä ostaa valmennuspalveluita. Tässä onkin onnistuttu ja alueella toimii jo jopa täysin itsensä työllistäviä valmentajia.

– Meillä käy myös paljon reissutyöntekijöitä ja näin kesäaikaan lomalaisia. He voivat kätevästi ostaa netistä haluamansa käyntikerrat.

Haapajärven Woimamieskisat käydään ensi viikonloppuna Ronkaalassa. Ne järjestää tuttuun tapaan Haapajärven Woimamiehet. Seura on perustettu vuonna 2002, joten nyt on 20. juhlavuosi.

– Kisoissa on kuusi eri lajia, joissa kilpailee 13 miestä. Lajit ovat rekanveto valjailla, viikinkipunnerrus, Conan pyörä, maastaveto, yhdistelmälaji renkaan kääntö ja farmarikävely, sekä lopuksi Atlaskivi, luettelee Haapapuro.

Jarkko Mehtälä osallistuu näihin kotipitäjän kisoihin yhdeksättä kertaa. Muuten kisakokemusta on kertynyt neljästäkymmenestä kisasta.

– Tänä vuonna Haapajärven Woimamies-kisat ovat minulle harjoituskisa, sillä olen elokuussa osallistumassa Suomen vahvin mies -kisaan ja kansainväliseen Finnish open -kilpailuun, kertoo Mehtälä.

Näihin kisoihin hän on treenannut jo joulukuusta 2020 ja kunto alkaa olla kohdillaan.

#