tiistai 16.8.2022 | 01:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Heli Hänninen hartauskirjoituksessaan: Löytymisen ilo

Pe 1.7.2022 klo 10:00

Puhelin hukassa, avaimet hukassa ja lompakko myös. Miten tuttua meille kaikille, ja kuinka usein tuskaisena etsimme niitä. Ja löytämisen ilo ja huojennus, jonka tunnemme joka kerta. Sama pätee kaiken tärkeän ja rakkaan kadonneen asian löytämisessä. Sama päätee myös meidän ihmisten kanssa, ja meihin liittyvän katoamisen, löytymisen ja löytämisen kanssa. Meihin ihmisiin, läheisiimme ja kaikkiin liittyy paljon suurempi ja tärkeämpi ilo. Kuten Raamattu sanoo; onhan uskonne paljon suurempi kuin katoava kulta.

Jumala haluaa pitää meidät lähellään, siinä armon liitossa, johon hän kasteessa meidät Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta liitti. Arkiset ja joskus raskaat asiat vievät meidät helposti mennessään, kauas tai kokonaan pois yhteydestä Taivaan Isään. Onneksi tämä portti ja kanava Hänen luo ei koskaan sulkeudu. Mikään mahti ei sitä voi estää, ei edes epäuskomme. Jeesus mainitsee tästä sanoessaan; ihmiselle se on mahdotonta, mutta ei Jumalalle. Ei niin synkkää pimeyttä, mihin ei Kristuksen valo voisi ylettää ja saavuttaa.

Jumala on armollinen Isä. Hän etsii eksyneitä, särkyneitä, itseensä ja elämään pettyneitä ja väsyneitä, rikkinäisiä ihmisiä. Hän antaa myös synnit anteeksi. Jumala rakastaa meitä jokaista sellaisena luotuna, kuin me olemme. Hänen kanssaan saamme löytää itsemme, olla oma itsemme, rakastettuna ja hyväksyttynä. Kristus kärsi jokaisen meidän puolesta, sovitti syntimme ja lunasti ikuisen elämän. Hän ei erotellut ketään, vaan seurusteli kaikkien hylättyjen ja halveksittujen kanssa. Jesajan kirjassa (Jes. 57: 15-19) sanotaan; ”Hän, joka pysyy ikuisesti, jonka nimi on Pyhä, sanoo näin: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä, mutta asun myös murtuneiden ja nöyrien luona. Minä virvoitan murtuneiden hengen ja herätän eloon nöyrien sydämen.” Jeremian kirjan sanat vakuuttavat (Jer. 29:11); … sillä minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra. Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

Näin pyhä kolmiyhteinen Jumala rakastaa meitä jokaista ja haluaa vakuuttaa meille rakkauttaan, armoaan ja anteeksiantoaan. Hänen luo olemme aina kutsutut, sellaisina kuin olemme.

Siunattua ja kaunista kesän aikaa Teille!

Toivotteleepi,

Heli Hänninen

Kirjoittaja on Pyhäjärven seurakunnan seurakuntapastori

#