tiistai 16.8.2022 | 00:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sottunga on ohittanut Pyhäjärven valtakunnallisessa kisassa – Pyhäjärvi pitää pintansa Selänteen alueen ykkösenä

Satu Kangas-Viljamäki
Ti 21.6.2022 klo 10:11

Kilometrikisassa on tapahtunut taas uusia käänteitä. Pyhäjärvi johtaa Selänteen alueen kisaa tuloksin 11,0327 kilometriä per asukas, mutta on joutunut luovuttamaan valtakunnallisen ykkössijansa Sottungalle, jonka tulos on tällä hetkellä huikeat 40,6179 kilometriä per asukas.

Haapajärvi on pitänyt alueellisen kakkossijansa tuloksin (21.6.) 3,9223 km/asukas, ja on valtakunnallisessa kisassa 15.

Kärsämäki "hönkii" Haapajärven niskaan 3,4967 km/asukas tuloksellaan. Valtakunnallisesti Kärsämäki on sijalla 19., joka on sama kuin kaksi viikkoa sitten.

Reisjärvi on edelleen neljäntenä 2,5254 km/asukas tuloksellaan, mutta on noussut valtakunnallisessa kisassa pykälän ylöspäin ja pitää nyt sijaa 29.

Kaksi viikkoa sitten uutisoimme myös kuntiemme joukkueiden koot. Niissäkin on tapahtunut pieni muutoksia viimeisten kahden viikon aikana. Pyhäjärven joukkue on kasvanut neljällä jäsenellä, samoin Haapajärven. Kärsämäen joukkue on saanut viisi uutta polkijaa, Reisjärvi kaksi.

Etenkin Reisjärven joukkue tarvitsee kipeästi lisää jäseniä, joten kerrataan Kilometrikisaan osallistuminen: Mikäli olet ollut kisassa aiemmin, vanhat tunnuksesi ovat voimassa. Jos olet mukana ensi kertaa, rekisteröidy ensin käyttäjäksi, jonka jälkeen voit ilmoittautua joukkueeseen.

Alueemme joukkueet ja niiden osallistumiskoodit ovat: Pyhäjärvi, osallistumiskoodi Pyhäjärvi123, Haapajärvi 123, osallistumiskoodi Haapajärvi123, Kärsämäki-22, osallistumiskoodi Kärsämäki-22 ja Reisjärvi, osallistumiskoodi Reisjärvi22.

Pyhäjärven joukkueen kapteenina toimii Marko Pehkonen, Haapajärven Niilo Piiponniemi, Kärsämäen Margareetta Vilppola ja Reisjärven Teijo Haapaniemi.

Peliä ei todellakaan ole vielä menetetty kenenkään kohdalla, sillä kisa päättyy vasta syyskuun 22. päivä.

Selänne-lehti lahjoittaa kisan voittajalle pokaalin, minkä lisäksi pyöräilyn terveysvaikutukset ovat huikeat.

UKK-instituutti kertoo sivuillaan: "Pyöräily on erinomaista terveys- ja kuntoliikuntaa. Se pitää yllä ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä sekä alaraajojen lihaskuntoa ja nivelten liikkuvuutta. Pyöräily haastaa myös tasapainoa ja koordinaatiota. Pyöräillessä valtaosan työstä tekevät reisilihakset, jotka ovat kehon suurimmat lihakset. Niiden rasittaminen nostaa nopeasti sykettä, tehostaa hengitystä ja kuluttaa runsaasti energiaa. Ylävartalon rasitus ja voimankäyttö jää pyöräilyssä vähemmälle lukuun ottamatta raskasta maasto- ja alamäkiajoa".

#