tiistai 5.7.2022 | 21:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Markus Saastamoinen osti Servicon – Tavoitteena töiden tasainen virta ja sähköinen hallinta

Outi Levä
Pe 17.6.2022 klo 06:00

Servico Ky siirtyi maaliskuussa Markus Saastamoisen omistukseen, kun pitkäaikainen yrittäjä Pentti Madetoja saavutti eläkeiän.

Saastamoinen asuu perheineen Piippolassa ja sanoo olleensa autojen kanssa tekemisissä pikkupojasta lähtien.

– Autoala on minulla geeneissä, sillä isän ja isoisän geeneissä tässä mennään. Itse olen asunut pennusta asti rekan hytissä, muistelee Saastamoinen lapsuuttaan.

Hänellä on itselläänkin jo vuosien kokemus autoalan yrittämisestä.

– Yrittäjänä aloitin jo vuonna 2013 toiminimellä. Minulla on säiliöauto ja kaksi kuskia Samat Nordic Oy:n ajossa Pohjoismaissa.

Rekkayrittäjän työ ei ole kovin perheystävällistä kolmen lapsen isälle ja niinpä Saastamoinen “alko kahtelee kotua kulettavia hommia” ja aikaa enemmän perheelle.

– Pitkät reissuajossa olot vaikuttivat siihen, että olin jo jonkin aikaa etsinyt yritystoimintaa, joka mahdollistaisi elämisen lähempänä perhettä. Sain vihiä, että Pentti Madetoja olisi mahdollisesti myymässä yrityksensä.

Servico kalustoineen siirtyi Saastamoiselle ja hänen yritykselleen Transport Saastamoinen Oy:lle, joka tekee vaihtolavakuljetuksia sekä maa-ainesten myyntiä. Murskeen myyntisopimus Saastamoisella on KiviHyvölän kanssa.

Servicolla on uusitun loka-auton lisäksi kaksi-, kolmi- ja neliakselinen vaihtolavauto, kaksi vaihtolavakärryä, pitkä ja lyhyt sekä runsaasti vaihtolavoja sekä rahtiauto, joka ajaa TKH-Logistics Oy:n ajoja yhdellä kuskilla.

– Tällä hetkellä hoidan yritystä melkein yksin, mutta Jouni-eno ajaa jäteastioiden keräilyn perjantaisin ja hoitaa vaihtolavakuljetuksia. Haluan kehittää jätteiden käsittelyä sekä Siikajokilaaksossa että täällä. Servico-nimi tulee pysymään jatkossakin markkinointinimenä. Tavoitteena on saada töihin tasainen virta ja digitalisoida vakiokaivotyhjennysten hallinta, suunnittelee Saastamoinen.

#