maanantai 15.8.2022 | 04:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Suomen kesä on tapahtumia täynnä

Ke 8.6.2022 klo 06:00

Aa kesän lapsi kun oon, Aa villi luonteeni on”, Katri Helena lauloi samana kesänä, kun minä valmistauduin syntymään.

Eipä ole tullut kysyttyä äidiltä, kuunteliko hän kyseistä kappaletta siihen aikaan. Varmaankin, sillä laulu soi jossain syvällä minussa. Jossain, mistä en järjellä saa kiinni. Se alkaa soida päässäni heti, kun ajattelen kesää ja kukapa sitä ei juuri nyt pystyisi olla ajattelematta.

Kesä on nyt kauneimmillaan, luonto on herännyt eloon ja kukat puhjenneet kukkaan. Kesä on herättänyt meidät ihmisetkin, kuten lehteämme lukemalla näet. Alueemme pursuu tapahtumia. On taidetta, kokkausta, musiikkia, teatteria, myyntitapahtumia ja kruisailua. Tuntuu siltä, että olemme onnistuneet vain rapsuttamaan pintaa kaikesta alueellamme kesän aikana tapahtuvasta. Onneksi saamme tehdä uuden lehden viikoittain.

Pohjolan kesä on siinä mielessä ”hassu”, että meidän on ympättävä suhteellisen lyhyeen ajanjaksoon kaikki mahdollinen, mitä kesältä toivomme. Vallitsevien olosuhteiden vuoksi kesällä tuppaa tulemaan kiire tai, kuten viisaammat ovat asian ilmaisseet: ”kesällä tuppaa syntymään aikahaasteita tehtävien suorittamisessa”.

Kun katselen maamme tapahtumakirjoa, minua huolettaa niissä muukin kuin ajan puute ja priorisointi. Polttoaine on noussut suorastaan kammottaviin lukemiin ja moni on jo joutunut karsimaan liikkumistaan sen vuoksi. Riittääkö kaikkiin tapahtumiin kävijöitä? Toivottavasti. Positiivisesti ajatellen ainakin osan matkoista voisi kulkea pyörällä, mikä toisi suorituksia Kilometrikisaan (Juttu edellisellä aukeamalla).

Satu Kangas-Viljamäki

Kirjoittaja on Selänne-lehden päätoimittaja

#