torstai 19.5.2022 | 12:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Päätoimittajat puolustavat sananvapautta – Jokaisella on oikeus tietää

To 17.3.2022 klo 08:00 | päivitetty to 09:50

Sananvapaudelle ja oikealle tiedolle on kysyntää, kun ympärillä tapahtuu vakavia ja järkyttäviä asioita. Olemme tietoisia siitä, että Venäjän hyökättyä Ukrainaan, asiat eivät ole entisellä tolallaan Euroopassa, Suomessa tai omassa maakunnassa.

Sotaan, kyberturvallisuuteen ja informaatiovaikuttamiseen liittyy asioita, joihin emme ole täysin valmistautuneita. Nyt on syytä tehdä juttuja Ukrainan tilanteesta, ukrainalaisista ihmisistä siellä sodan keskellä tai pakomatkalla Ukrainasta Suomeen tai meidän alueellemme.

Haluamme päätoimittajina tuoda julkisesti esiin sen, että tuemme kaikin tavoin vapaata tiedonvälitystä, sananvapautta ja ihmisten oikeutta oikeaan tietoon.

Hilla Group Oyj:n lehdet ottavat digitaalisella tempauksella kantaa sananvapauden puolesta. Tempaus näkyy pohjalaismaakuntien medioiden verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa torstaina ja perjantaina itse toteutettuna bannerimainontana "Jokaisella on oikeus tietää". Mukana ovat pohjalaismaakunnista Pietarsaaren Sanomat, Perhonjokilaakso, Lestijoki, Kalajokiseutu, Kokkola-lehti, Kalajokilaakso, Kalajaska, Nivala, Haapavesi, Selänne ja Keskipohjanmaa.

– Idea syntyi toimitusten tarpeesta puhua rauhan ja ukrainalaisten puolesta. Me suomalaiset journalistit pystymme toimimaan vapaasti ja kertomaan asioista suoraan. Sodan keskellä toimivilla journalisteilla olosuhteet ovat kovin toisenlaiset. Meidän velvollisuutemme ja oikeutemme on käyttää sananvapautta muidenkin hyväksi, arvioi päätoimittajien puolesta sisältöjohtaja Tiina Ojutkangas.

Kampanja näkyy myös yhtiön muissa medioissa, esimerkiksi Kainuun Sanomissa ja alueen paikallislehdissä sekä Lapin paikallislehdissä.

Tempauksen visuaalisen ilmeen on toteuttanut valokuvaaja Jukka Lehojärvi ja sen digitalisoimisesta ovat vastanneet Hilla Groupin media-asiantuntijat Saija Utriainen ja Lea Mattila.

Päätoimittajat Sanni Aho, Annika Tiitto, Katariina Anttila, Pentti Höri, Outi Airola, Joni Mäki-Petäjä, Ismo Kunelius, Satu Kangas-Viljamäki, Risto Puolimatka ja Tiina Ojutkangas

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.