maanantai 15.8.2022 | 03:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Leskinen on ollut mukana monenlaisissa työkuvioissa

Seija Martiskainen
Pe 7.1.2022 klo 15:00

Jorma Leskinen (vas.) on syntynyt Pielavedellä, jossa opiskeli ensimmäiseen ammattiinsa, autonasentajaksi ammattikoulussa kaksi vuotta.

Sieltä hän muutti Pyhäjärvelle tyttöystävänsä eli nykyisen vaimonsa johdattelemana vuonna 1977 ja meni töihin metsänparannusfirma Tapioon, jossa hän tienasi kuusi penniä metriltä kävellen kaivinkoneen mukana kaivettua ojaa pitkin, josta hän lapiolla poisti sammaltupot ym. sellaiset.

Siitä Leskinen siirtyi metsuriksi Metsäliitolle puoleksi vuodeksi. Sen jälkeen hän työllistyi Lammasmäen betonivalimossa muutamaksi kuukaudeksi, josta siirtyi bensan myyjäksi paikalliseen E-huoltamoon.

Leskinen kävi linja-autonkuljettajan tutkinnon Iisalmessa 1990-luvun alussa ja työllisti tällä itsensä noin kymmenen vuoden ajan.

-Hain siitä liikenneopettajan kouluun ja samaan aikaan lähihoitajan koulutukseen, jonne sitten pääsin ja opiskelin lähihoitajaksi 2.5 vuotta . Kävin erinäisiä kursseja alaan liittyen ja työllistyin sairaankuljetuksessa 3.5 vuoden ajan, josta siirryin osastonhoitajaksi, kertoo Leskinen.

Mikä asia aluevaltuustossa on sinulle tärkein?

-Lähipalveluiden säilyttäminen omalla paikkakunnalla. Ei voi olettaa, että sairasta ihmistä kuljetetaan satoja kilometrejä ees taas.

Miten aiot saavuttaa sen?

-Ihmiset äänestää. Pitää luvata, että se asia mitä hakee, vie sitä eteenpäin ja ääneen täytyy päästä eikä olla kuunteluoppilaana.

Mitä lupaat äänestäjille?

-Lupaan olla rehellinen puoluekantaan katsomatta ja tehdä parhaani.

-On ehdottoman tärkeää jokaisen käydä äänestämässä. Varsinkin pienten paikkakuntien, jotta saadaan edes joku aluevaltuustoon. Edustajan on tuotava tieto paikkakunnalle vähintään kerran kuukaudessa ja kertoa kuntalaisille missä mennään, ettei toimi itsenäisesti vaan kuntalaisten edun ajajana siellä. Hyvä veli järjestelmää ei saa hyväksyä missään nimessä luopumalla tärkeistä asioista. Palvelu pitää tulla ihmisten tarpeista ei huonoista sopimuksista, toteaa Leskinen.

-Autonasentaja Koulutuksesta minulle jäi mielenkiinto vanhoihin autoihin ja omistan kolme museoikäistä autoa, jotka ovat pari japanilaista Datsunia 1971 ja 1973 vuoden ja yksi Mercedes 1982. Nykyajan tekniikka on muuttunut autoissa aivan valtavasti ja siihen aikaan kun minä opiskelin niin pärjäsi hyvin autoa korjatessa, kun oli jakoavain ja meisseli. Yksinkertainen tekniikka kiinnostaa ja haaveissani on joskus vielä omistaa 8s mallin Renault, hymyilee Leskinen.

Aikoinaan Leskinen oli kova urheilemaan ja varsinkin hiihtämään, nyt hän odottaa kovasti ladulle pääsyä uusien suksiensa kanssa.

Leskisen harrastuksiin kuuluu myös musiikki ja hänellä on karaokelaitteet kotonaan. Hän laulelee mielellään tangot sekä valssit. Intohimona hänellä on on vanhat elokuvat, ja Leskinen kertoo katsoneensa niistä jokaisen, mutta mieleenpainuvin on "Täällä Pohjantähden alla".

Politiikkaan mukaan lähteminen oli pitkän harkinnan tulos ja kun pyydettiin mukaan niin täytyihän sitä lähteä. Kuntapolitiikassa Leskinen on ollut mukana jo neljä kautta.

-Kuntapolitiikassa puolue ei ole tärkein, vaan ne asiat, millä tavoin kuntaa hoidetaan. Yksinäisen arjen puurtaja, jolla ei hirveitä rikkauksia ole niin ihmisille pitää saada taas-arvoa aikaan ja vasemmisto ajaa tätä asiaa mielestäni hyvin.

#