maanantai 15.8.2022 | 03:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hyvä verkostoituminen on Torssosen valtti

Seija Martiskainen
Ke 5.1.2022 klo 15:00

Asko Torssonen (sd.) on syntynyt Pihtiputaalla ja tullut Pyhäjärvelle kahden vuoden ikäisenä, joten voi hyvin kutsua alkuperäiseksi pyhäjärviseksi.

Hän on suorittanut kansa- ja kansalaiskoulun sekä ammattikoulun 1972-1974 Nivalan ammattikoulussa koneasentajan peruskurssin.

Torssonen on ollut töissä Pyhäjärven kaivoksella, mutta viimeiset - yli 20 vuotta reppuhommissa asennus- ja hitsaustöissä. Alueena on ollut Suomi, Pohjoismaat sekä Keski -Eurooppa.

Harrastuksesta, ajankäytön osalta, kun otetaan luottamusasiat ja repputyöt, on jäänyt perheen ja sessukoiden Viivin ja Veetin kanssa oleiluun. Viivi menehtyi äkilliseen sairaskohtaukseen huhtikuussa 2021.

Mikä asia aluevaltuustossa on sinulle tärkein?

-Jokaisen yhdenvertainen oikeus laadukkaisiin palveluihin, oikea-aikainen hoitoon pääsy asuinpaikasta riippumatta. Vaikuttamatta taloudelliseen asemaan. Sekä hoitohenkilöstön hyvinvointi ja jaksaminen vaativassa ja raskaassa työssä.

Miten aiot saavuttaa sen?

-Tavoitteet saavutan hyvällä yhteistyöllä ja vahvalla verkostolla, joka minulla on näin pitkän kokemuksen myötä.

Mitä lupaat äänestäjille?

-Lupaan hoitaa luvattuja asioita niin hyvin kuin on mahdollista, yksin niitä ei voi hoitaa mutta hyvällä yhteistyöllä ja vahvalla kokemuksella teen parhaani. On varsin selvää, että Oulun eteläinen alue vaatii vahvaa yhteistyötä, oman alueen palveluiden säilyttämiseksi. Tästä johtuen tulevat aluevaalit ovat varsin merkittävät ketä siellä ovat päättämässä, sekä miten yhteistyö heidän osaltaan toimii.

-Muistakaa käyttää äänioikeutta, vain näin voit vaikuttaa. Lisäksi näin vaikuttamalla voit pitää eteläisen- ja oman alueen puolia ja vaikuttaa edunvalvonnan osalta, että saadaan pidettyä lähipalvelut sekä muut tarvittavat toiminnot lähellä.

Vapaa-ajan asunnolla Torssonen viihtyy hyvin, siellä hän harrastaa liikuntaa talvella ja veneilyä kauniin Pyhäjärven vesillä kesäisin.

Politiikkaan lähdin yläkoulun Rehtorin Tapio Karjalaisen esityksestä ja liityin puolueeseen vuonna 1992, joten tänä vuonna tulee 30 vuotta puolueen jäsenyydestä.

- Tämä puolue tuntui silloin omalta ja on nyt minun puolueeni. Puolueessa toteutetaan minulle tärkeitä arvoja ja näkemyksiä, sekä siellä voi olla myös erimieltä. Silloinkaan ei eroteta puolueesta, kertoo Torssonen.

Torssonen on toiminut Pyhäjärven demareiden puheenjohtajana yli 15 vuotta. Tällä hetkellä hän on yhdistyksen varapuheenjohtaja sekä taloudenhoitaja, minkä lisäksi hän on johtanut SAK:n paikallisjärjestöä noin 20 vuotta. Järjestö on jäsenmäärältään Pyhäjärven suurin järjestö. Jäseniä noin 900. Tämän lisäksi hän on toiminut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuutettuna neljän viimeisen vuoden osalta.

Pyhäjärven kaupungin luottamustoimissa Torssonen on ollut kahdeksan valtuustokautta, ja nyt alkoi 9. kausi, joten kuntapolitiikassa hän on ollut mukana yli 32 vuotta.

#