maanantai 15.8.2022 | 03:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Heikki Valkama hartauskirjoituksessaan: Valo, jota seurata!

Pe 7.1.2022 klo 10:00

Jeesus puhui kansalle ja sanoi: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.”

Aikamme – juuri alkanut vuotemmekin – on pelkoja tänään. Pelko on hyvä palvelija, mutta huono isäntä! Raamattuun kirjattu hyvä sanoma rohkaisee meitä: Nostakaa päänne! Ja: Älä pelkää! Tai kehotus: Älkää pelätkö! Toistuvat usein Jumalan viestinä ihmisille. Omilleen! Onhan siinä valtava ero, kulkeeko/suorittaako tätä ajallista elämäänsä ihan yksin, vai onko elämänyhteys Jumalaan ja varjeleeko Jumala sitä. Eli, antaako ihminen kätensä Herralle ja antaako Hänen pitää siitä kiinni ja johdattaa meitä aivan kotiin asti. Taivaan kotiin asti! Kristittyhän ei ole menossa kylään tai piipahtamaan aivan vieraaseen paikkaan ajallisen elämän jälkeen. Jeesus puhui kansalle ja sanoi: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” Olemme hyvässä seurassa. Elämän lähteen kanssa.

Kaikki pelkäävät jotain elämänsä aikana. Mutta Herran mukana pelot asettuvat oikeisiin mittoihinsa, ja ne voidaan myös voittaa. Herran pelko ( =kunnioitusta ja pelkoakin!) on viisautta! Se on elämäksi.

Jumalan armo kasvattaa meitä tuntemaan Vapahtajaamme paremmin ja syvemmin. Me tunnemme Hänet! – eikä vain puheista hänestä. Tunnetko sinä tuon Hyvän Paimenen äänen?

Jumalanpalvelukset ovat turvallinen paikka ja tila opetella tuntemaan Hyvän Paimenen ääntä. Eikä kukaan ole siellä yksin! Tule kotikirkkoosi. Sinulla on siellä oma paikka. Turvallinen paikka.

Siteeraan virren 392 säkeitä:

Oi, miksi tiellä Herrani

pelkäisin vaikeroiden?

On hyvä Paimen turvani,

hän kaitsee vartioiden.

Hän meidät osti verellään,

hän sanallaan ja Hengellään

vie kautta kohtaloiden.

Mä tunnen hänen äänensä

ja seuraan kutsuansa.

Hän tuntee kaikki nimeltä,

jokaisen laumassansa.

Hän palauttaa eksyneen

ja syliin ottaa uupuneen,

vie heikot helmassansa.

Näin lausuit:

”Kuka riistää vois

minulta omiani?”

Oi auta, maailma kun pois

ryöstäisi seurastasi.

Suo, että kuulun laumaasi,

kun pelastat sen kotiisi

suuressa armossasi.

Jeesus puhui kansalle ja sanoi: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.”

Siunattua Loppiaista ja alkanutta Uutta Vuotta kaikillen!

Tervetuloa kotikirkkosi arjen asioissa tai juhla-asioissa!

Kirjoittaja on Kärsämäen kirkkoherra

#