maanantai 29.11.2021 | 13:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Piispa Jukka Keskitalo vihki Oulun tuomiokirkossa pyhäinpäivänäPyhäjärvelle uuden papin Erja Vaarala-Saarenpään, joka viihtyy paikkakunnalla

Seija Martiskainen
Ke 17.11.2021 klo 15:26

Piispa Jukka Keskitalo vihki Oulun tuomiokirkossa pyhäinpäivänä, 6.11.21 Pyhäjärvelle uuden papin Erja Vaarala-Saarenpään.

Tuore pappi on työskennellyt tätä ennen Ylä-Savossa seurakuntayhtymässä tiedottajana tekemässä muun muassa seurakuntalehteä.

Erja Vaarala-Saarenpäälle kiinnostus uskon asioihin heräsi jo lapsena, kun hänen mummonsa opetti iltarukouksen. Halu opiskella papiksi heräsi vasta aikuisiällä ja Vaarala-Saarenpää aloitti opiskelut Helsingissä, joka kesti viiden ja puolenvuoden ajan, sillä hän suoritti vapaaehtoiset sairaalapapin opinnot samalla ja valmistui marraskuun lopulla 2020.

Opiskelujen jälkeen Vaarala-Saarenpää muutti miehensä kanssa Lohjalle ja ei mennyt kovinkaan kauan kun Pyhäjärvellä avautui määräaikainen työsuhde, johon hänet kutsuttiin.

Pyhäjärvi ei ollut hänelle entuudestaan tuttu, mutta paikka tuntui erittäin hyvältä. Heidän lapsensa sekä lapsenlapsensa asuvat aivan lähellä, joten pappisviran lisäksi Vaarala-Saarenpää pääsee hoitamaan myös mieluista mummonvirkaa.

Läheiset välit oman mummon kanssa ja nyt, kun itse on isoäiti Vaarala-Saarenpää kokee isovanhempien roolin tärkeänä osana lapsen kasvatusta, joka rikastuttaa lapsen elämää.

Vaarala-Saarenpää tekee Pyhäjärvellä lähinnä diakonin töitä ja työskentelee viikon kuukaudessa pappina. Hänen mielestään nämä työt eivät juurikaan eroa toisistaan, sillä molemmat ovat ihmisten kohtaamista. Hän toivookin, että ihmiset haluaisivat kohdata hänet matalalla kynnyksellä ja tulla tutuksi.

#