torstai 29.7.2021 | 06:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Harmillista, että näin kaunis ja monipuolinen paikka oli lähes käyttämättömänä" – Saarisen leirikeskuksella Reisjärvellä on ohjelmaa joka lähtöön

Venla Savela
La 10.7.2021 klo 10:00

Reisjärvellä sijaitseva Saarisen leirikeskus seisoo ylväänä kauniin Hakolammen äärellä. Pihapiiriin kuuluvat pää- ja majoitusrakennus sekä saunatilat. Leirikeskuksella on myös omat rantalentopallo- sekä jalkapallokenttä.

Vuosi takaperin Keskitalon tallin Linda Korva vietti perheineen lomaa leirikeskuksella. Silloin hänelle tuli ajatus vuokrata leirikeskus aktiiviseen käyttöön.

– Mielestäni oli harmillista, että näin kaunis ja monipuolinen paikka oli lähes käyttämättömänä.

Siispä tuumasta toimeen ja kunnostamaan paikkaa. Pihatöitä oli paljon: puskia ja kiviä piti raivata, ja vessatkin entisöitiin. Ranta siistittiin ja saunan lauteista tehtiin entistä ehompia. Viimein leirikeskus oli valmis ottamaan vastaan leiriläisiä.

Viime tiistaina Saarisella kirmailivat keppihevoset. Keppihevosleirin ohjaajina toimivat Keskitalon tallin työntekijä Eeva Teeriaho sekä keppihevosten SM-kisoissakin kilpaillut Viivi Niemi. Leireillä keppihevosten kanssa käytiin maastossa, harjoiteltiin kouluratsastusta sekä hypittiin esteratoja. Välillä sai käydä myös uimassa ja viilentymässä kirkasvetisessä lammessa. Osallistujia leirillä oli kymmenen lasta.

Vaikka Keskitalon talli onkin leirien järjestäjä, leirivaihtoehtoja on myös muillekin kuin hevosihmisille. Partiohenkisille lapsille löytyvät eräleirit, joissa harjoitellaan muun muassa luonnossa liikkumista, suunnistusta sekä tulentekoa. Tuleville futistähdille järjestetään jalkapalloleirit, jotka huipentuvat leikkimielisiin kilpailuihin.

Saarisella järjestetään myös lyhyempiä tapahtumia. Kesäkuun alussa oli supersankarikoulu sekä pitkin kesää on järjestetty kehitysvammaisille tarkoitettuja toimintapäiviä. Toimintapäivien ohjelmistossa on ollut erilaisia kädentaitoja, kuten maalausta.

Lapset eivät ole ainoat, jotka saavat nauttia Saarisen kesästä. Miehille on järjestetty sauna- ja peli-ilta. Naisten ilta on tulossa ensi torstaina, jossa ohjelmana on muun muassa Reeta Helmisen ja Minna Helmisen pitämät luennot hyvinvoinnista ja rentoutumisesta.

Keskitalon tallin leirielämä päättyy tältä vuodelta heinäkuun lopussa.

– Jalkapallo- ja kepparileirille sekä naisten iltaan vielä muutama mahtuu, mikäli osallistuminen kiinnostaa. Palaute on ollut todella positiivista! Korva iloitsee.

#