torstai 29.7.2021 | 05:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vesiskoottereilla ajaminen herättää närkästystä – Reisjärven kalastuskunnan puheenjohtaja: ”Kaikkien täytyy mahtua yhteisille järville”

Venla Savela
Ke 16.6.2021 klo 16:21

Tammikuussa julkaistu Trafin artikkeli kertoo, että vesillä liikkuminen nousi viime vuonna koronan ja lämmenneiden ilmojen vuoksi ennätyslukemiin. Selkeästi eniten ensirekisteröitiin moottoriveneitä ja vesiskoottereita, joista jälkimmäisen määrä kasvoi huikeat 17 prosenttia. Lisääntyneet moottoriajoneuvot toivat kuitenkin samaan tahtiin mukanaan lisääntyneitä valituksia esimerkiksi meluhaitoista.

Viime vuonna voimaan astui myös uusi vesiliikennelaki. Uudistus painottaa päällikön vastuuta ja oikeaoppisia varusteita sekä selkeyttää viranomaisten rooleja.

Uudistuksen jälkeen vesialueiden rajoituksia säätelee ELY-keskuksen sijaan Traficom.

Ajankohtaiset alueelliset rajoitukset on helppo tarkistaa Trafin ylläpitämältä Väylä-sivustolta hakemalla ”vesiliikenteen kielto- ja rajoitusalueet”. Sen mukaan Reisjärvellä rajoituksia on vain Kiljanjärvellä, jossa on kielletty vesiskootterilla ajo sekä kokonaan myös muut moottorivoimaa käyttävät alukset. Pyhäjärvellä on lisäksi säädetty muutamiin järviin nopeusrajoitukset.

Reisjärven kalastuskunnan puheenjohtaja Tero Savelan mukaan Reisjärven vesialueille ei tarvita enää ylimääräisiä rajoituksia.

– Valituksia häiriöistä on tullut, mutta kalastuskunta ei ainakaan ole hakemassa ylimääräisiä rajoituksia. Kaikkien vesillä olijoiden – niin kalastajien kuin vesiskoottereilla ajavien – vastuulla on ottaa muut huomioon. Muilla tarkoitan tässä ihmisten lisäksi myös esimerkiksi lintuja.

Savela myös painottaa suvaitsevuutta vähän äänekkäämpiä harrastuksia kohtaan.

– Kaikkien täytyy mahtua yhteisille järville.

Lue, mitä olemme kirjoittaneet asiasta aikaisemmin täältä ja täältä.

#