perjantai 18.6.2021 | 11:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Satu Kangas-Viljamäki pääkirjoituksessaan: Kesälehti ja korona

To 10.6.2021 klo 08:51

Käsissäsi on Selänne-lehden uunituore kesälehti. Huh huh, miten hikeä on taas pukannut sitä tehdessä – ihan kirjaimellisesti. Ovat nimittäin nuo säät olleet kohdallaan jo pidemmän aikaa.

Kun ryhdyimme suunnittelemaan lehden sisältöä, koronarajoitukset olivat vielä voimissaan eikä niiden purkamisesta ollut tietoakaan. Sen ajatuksen pohjalta päätimme kerätä lukijoillemme paketin, missä esittelemme aluettamme koronarajoitukset huomioiden.

Ideoimme, mitä tekisimme kesälomalla, jos kauemmas ei olisi asiaa tai kesätapahtumia ei voitaisikaan järjestää.

H-hetkeä lähestyessä koronatilanne on kuitenkin rauhoittunut ja tilanne on alkanut normalisoitua (hieno juttu), mikä on antanut meidän katsoa kesää sittenkin uudesta vinkkelistä. Positiivisesta suunnasta huolimatta emme muuttaneet teemaamme tavattoman paljoa, vaan pidimme kesälehden kantavina teemoina lähialueemme luonnon ja historian.

Aloitamme nyt myös uuden juttusarjan, jonka tavoitteena on esitellä kaikki alueemme muistomerkit kesän aikana. Niitä nimittäin on aika tavalla, kun asiaa ryhtyy tutkimaan tarkemmin. Sarjaan liittyen pyydänkin teitä, hyvät lukijamme vinkkaamaan meille kaikista mahdollisista muistomerkeistä/muistolaatoista, joita tiedätte. Julkisista lähteistä löytyy toki paljon tietoa, mutta epäilemättä jokunen muistomerkki on jäänyt unohduksiinkin ja etenkin niistä kaipaisimme tietoja. Jos teillä on jokin tarina tiedossa, mihin tahansa alueemme muistomerkkiin liittyen, kuulisimme sen erittäin mieluusti. Muistomerkistä voi vinkata avustajillemme tai suoraan toimitukseen joko puhelimitse, facebookin kautta, sähköpostilla tai what’sappilla.

Jk. Muistakaa äänestää!

#