perjantai 18.6.2021 | 10:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Selänne-lehti luontoretkellä: Pyhäjärveltä löytyi upea retkipaikka – Lue juttu ja tutustu kohteeseen

Seija Martiskainen
Ke 9.6.2021 klo 18:00

Hiskinpolun maisemia kelpaa ihailla, linnut lentelevät lähellä suon pintaa ja kukkasia kasvaa reitin varrella.

Lähellä kotaa pitkospuihin on kaiverrettu tekijöiden nimiä sekä vuosiluku ja täytyy vielä mainita että pitkospuut on kiinnitetty puutapeilla eikä ruuveilla tai nauloilla.. Todella vaikuttavaa.

Kota on upea ja puinen karhupatsas komeilee kodan vieressä. Paikka on siisti ja sisältä hyvän kokoinen. Taulut seinillä kertoo paikan tarinaa. Vieraskirja on mukava lisä, jota selailee mielellään hiilloksen syntymistä odotellessa.

Paikka jo sijaintinsa vuoksi kertoo, että ihminen joka haluaa tulla tänne, tulee nauttimaan luonnosta, retkeilystä ja omasta rauhasta Kylän laidalla paikka ei varmaan pysyisikään näin upeana ja siistinä.

Nautin Hiskinpolun retkipaikasta kävelyreitteineen niin paljon, että palaan vielä varmasti useasti tänne takaisin.

Luontopolut

Rillankiven luontopolku, noin 30 kilometrin päässä taajamasta. Ajo-opasteet löytyvät Keiteleentien varresta.

Vitikkamäen luontopolku, Suezintie 680, 86850 Hiidenniemi

Lisätietoa: https://www.pyhajarvi.fi/fi/luontopolut

Hiskinpolku sijaitsee aika syrjässä Pyhäjärvellä. Sen opasteet ovat heikohkot ja ilman puhelimen navigaattoria paikkaa olisi jäänyt löytymättä.

Reitin alkupäässä on ihan kohtalaisen hyvä paikka jättää auto ja polun alun erottaa hyvin isosta kyltistä. Ensin on pieni pätkä maastoa, jonka jälkeen alkaa pitkospuut ja luonnonmukaiset suomaisemat.

Pitkospuilla kävely on näin keväällä kohtalaisen haastavaa jos sattuu laittamaan minun tavoin lenkkarit jalkaan eikä kumisaappaita, jotka olisivat soveltuneet niin paljon paremmin. Pitkospuilla kävely on näin keväällä kohtalaisen haastavaa jos sattuu laittamaan minun tavoin lenkkarit jalkaan eikä kumisaappaita, jotka olisivat soveltuneet niin paljon paremmin.

Hiskin polku soveltuu kaiken ikäisille, mutta jos liikkuminen on todella huonoa niin matkan teko voi käydä liian haastavaksi ja esimerkiksi rollaattoria apunaan käyttävä ei mielestäni pysty liikkumaan polulla.

Pienille ja alakouluikäisille riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää paljonkin.

Hiskinpolku kulkee Parkonnevan suoalueen lävitse ja tällä suolla oli 1900-luvun alussa tärkeä merkitys paikallisten asukkaiden karjanhoidolle, sillä sen rannoilta saatiin karjalle heinät talveksi. Näiden heinämaiden runsaus lienee ollut tärkeä peruste Hiski ja Stiina Kauraselle, kun nuoripari suunnitteli oman tilan ostoa Pyhäjärveltä.

#