perjantai 18.6.2021 | 11:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lähde kesäkierrokselle Haapajärven keskustaan! Selänne-lehti räätälöi teille hauskan, koko perheelle sopivan kesäkierroksen – Ja ei muuta kuin menoksi!

Emilia Tiitto
Ti 8.6.2021 klo 12:58

Kaipaatko kesän to do -listaasi vielä tekemistä? Haluaisitko tutustua omaan paikkakuntaasi tai kenties lähteä maakuntamatkailemaan naapurikuntiin? Selänne-lehden räätälöimä Haapajärven kesäkierros on sinulle, joka kaipaat kesääsi ulkona reippailua, nähtävyyksiä, rauhallisia pysähdyksiä ja herkutteluhetkiä. Kesäkierroksen pituus on kävelijän kiinnostuksesta riippuen noin 2,5 kilometriä, ja kierros sopii niin pienelle tallustajalle kuin vanhemmalle konkarillekin. Pakkaa mukaasi vain lenkkitossut, juomapullo ja piristävää seuraa. Ja mikäli aurinko saapuu tervehtimään sinua taivaalta, muista suojata itsesi kesähatulla, aurinkolaseilla ja aurinkorasvakerroksella. Ja ei kun menoksi!

1. Millä tahansa kulkupelillä tuletkin, parkkeeraa se Ronkaalan urheilualueen parkkipaikalle. Jos tulet paikalle jalan, voit jatkaa matkaa pysähtymättä. Yökukkujille tiedoksi, että Ronkaalan portit sulkeutuvat klo 22:30 jälkeen, joten muista ajaa kulkupelisi kotiin ennen sitä – ellet halua viettää yötä taivasalla.

2. Ota suunnaksesi rannassa olevat portaat. Mikäli energiatasosi on korkea, voit kesäkierroksen aluksi ottaa portaissa parit spurtit. Kovakuntoisimmat voivat kyykätä, punnertaa tai vaikka kulkea portaat hämähäkin tavoin. Laske kuinka monta porrasta ohitat!

3. Jatka matkaasi rantapolkua pitkin vasemmalle. Nyt on aika nauttia sinisestä taivaasta ja kirkkaasta vedestä. Kuuntele hiekan rapinaa kenkiesi alla ja rantakiviin osuvien aaltojen liplatusta. Istahda penkille vain fiilistelemään lämpimintä vuodenaikaa. Kuinka monta eri kukkaa näet matkan varrella?

4. Nouse rantapolkua pitkin, ja halutessasi piipahda K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseossa. Huomaa kuitenkin, että museo avataan 30.6. ja se on auki kuuden viikon ajan. Keitä muita presidenttejä muistat nimeltä?

5. Käy kurkkaamassa kirjaston liepeillä olevaa Mika Myllylän muistopatsasta. Jos kaipaat varjopaikkaa, voit käydä viilentymässä kirjaston sisällä. Kurkkaa samalla kirjastossa esillä oleva näyttely. Muista huomioida kirjaston kesäaukioloajat. Kuinka monta ikkunaa kirjastorakennuksesta löydät?

6. Jatka matkaasi hautausmaan poikki kohti kirkkoa. Ihastele vuonna 1802 rakennettua puukirkkoa sekä vuonna 1813 rakennettua kellotapulia. Kulje hautausmaalla rauhallisesti ja kunnioita alueen sääntöjä. Poikkea reitilläsi kirkkorantaan kurkistamaan, miltä kirkkosilta näyttää alaperspektiivistä katsottuna. Onko vesillä liikennettä?

7. Nouse rannasta ja kulje kohti kaupungintaloa. Kaupungintalolla pysähdy tutkailemaan Liekki-patsasta, joka muistuttaa sotaan lähteneistä haapajärvisistä joukoista.

8. Pysähdy katselemaan pronssista 300 senttimetrin korkuista Karhi-patsasta. Patsaan ääressä puiden varjossa on mukava penkki, jolla hengähtää. Matkalla keskustassa voit näyteikkunashoppailla ja halutessasi vierailla paikallisissa liikkeissä. Pohdi, miten kaupungin äänimaailma eroaa rantapolulla kuulemistasi äänistä. Muista varoa liikennettä teitä ylittäessäsi.

9. Ennen kesäkierroksen päättymistä pysähdy herkuttelemaan torille. Hae kaupasta suosikkievääsi tai osta jäätelöä kioskista. Rohkeat voivat testata uutta makua tai leikitellä villeillä yhdistelmillä! Sulje silmäsi ja nauti kesäherkkujen mausta.

10. Voit päättää kesäkierroksen Ronkaalan rantaan. Käy pulahtamassa vedessä tai jää lötköttämään aurinkoon. Nyt ei ole kiire minnekään, parasta on vain olla!

#