perjantai 18.6.2021 | 10:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäjärven ABC-asemalle, Nelostien varteen avattiin apteekin palvelupiste, joka on auki samassa tahdissa liikennemyymälän kanssa

Seija Martiskainen Satu Kangas-Viljamäki
To 3.6.2021 klo 10:00

Pyhäjärven apteekki avasi ABC:lle, Nelostien varteen uuden palvelupisteen.

– Palvelupistettä suunniteltiin jo Pyhäjärven edellisen apteekkarin aikana ja hän ehti hakea sille luvatkin. Hain Fimealta luvat uudelleen, sillä ne ovat aina apteekkarikohtaiset, Pyhäjärven apteekin apteekkari Lasse-Pekka Häkkinen kertoo.

– Palvelupisteen pontimena on toiminut myös ABC:n liikennemyymäläpäällikkö Marjo Pekkarisen viesti siitä, miten paljon Nelostiellä liikkujat kyselevät tällaista palvelua, Häkkinen jatkaa.

Palvelupisteitä voi olla monenlaisia, mutta Häkkinen päätyi perustamaan ABC:lle lukittuihin kaappeihin perustuvan myyntipisteen.

– Lääkekaapit pidetään aina lukittuina ja ABC:n henkilökunta antaa tuotteita valikoimasta asiakkaan pyynnön mukaan. Tuotevalikoima koostuu itsehoitolääkkeistä, kuten särky-, allergia- ja vatsalääkkeistä. Pidimme ABC:n henkilökunnalle perehdytystä, jonka tärkein anti on siinä, etteivät he saa antaa asiakkaille lääkeneuvontaa, kaapit pidetään aina lukittuina ja lääkettä saa myydä yhdelle asiakkaalle vain yhden pakkauksen kerrallaan, Häkkinen kertoo.

Palvelupisteen asiakasneuvonta on puhelimen päässä. Mikäli asiakas kaipaa neuvontaa, ABC:n henkilökunnalla on puhelin, jolla apteekin henkilökunnan saa kiinni aina, kun ABC on auki.

– Toivottavasti ihmiset nyt löytävät palvelun ja saamme palveltua paremmin sekä oman paikkakunnan asiakkaita että ohikulkevia matkalaisia, Häkkinen toivoo ja kertoo apteekin henkilökunnan huolehtivat palvelupisteen hyllyjen täytöstä.

– Palvelupisteen valikoimassa huomioidaan myös kulloinenkin sesonki, esimerkiksi nyt sieltä löytyy niin kipu- kuin kortisonivoiteita, kyypakkaukset, laastarit, piilolinssinesteet ja niin edelleen.

Reseptilääkkeet ostetaan edelleen Pyhäjärven apteekista, keskustasta.

#