perjantai 18.6.2021 | 11:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Satu Kangas-Viljamäki pääkirjoituksessaan: Loppuelämäsi ensimmäinen päivä

To 3.6.2021 klo 06:00

Suvivirsi kajahtaa tulevana viikonloppuna eri puolilla Suomea niin, että koivikoissa suhisee: ”Jo joutui armas aika, ja suvi suloinen, niin kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen”.

Ilman suvivirttä ei kesälomakaan tunnu miltään – lienenkö tullut vanhaksi, vai mikä minua riivaa?

No ei kait mikään, se on vain niin ihanaa nähdä valmistuneiden pukeutuvan parhaimpiinsa ja juhlivan yhdessä, kun aurinko on korkealla ja luonto antaa parastaan. Kaikesta siitä riemusta tulee itsekin niin onnelliseksi jo pelkästään sivusta seuraamalla.

Muistan mainiosti itsekin sen upean tunteen, kun talven uurastukset ovat ohi ja kesäloma alussa. Elämä oikein kihisee jännitystä ja tulevan odotusta – mitä tulevaisuus tuo juuri minulle? Toiset menevät kesätöihin, toiset aloittavat loman rennommin. Joku odottaa malttamattomana tietoa syksyn opiskelupaikasta ja neljäs aloittaa ensimmäisessä oikeassa työpaikassaan.

Joillekin kesä tuo mukanaan rakkautta, toisille jotain muuta. Kaikkien uurastus ei välttämättä ole mennyt ihan nappiin, mutta mitäpä siitä, kun päättää yrittää syksyllä taas vähän enemmän. Eihän kenenkään elämä ole aina yhtä ruusuilla tanssimista.

Olitpa sitten ammattiin valmistunut, ylioppilas, peruskoulun päättänyt tai vaikka ihan vain ekaluokalta päässyt lapsi tai nuori, toivotan sinulle onnea ja iloa sydämeni pohjasta. Tänään on sinun loppuelämäsi ensimmäinen päivä, joten mene, seikkaile, kokeile siipiäsi ja elä itsesi näköistä elämää. Elämä on tässä ja nyt! Mitä parhainta loman alkua teille kaikille, ja muistakaa kaiken juhlinnan keskellä tämä äärimmäisen tärkeä neuvo: ”Kaveria ei jätetä missään olosuhteissa”.

#