perjantai 18.6.2021 | 11:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Pyhäjärven seurakunnan seurakuntapastori Heli Hänninen hartauskirjoituksessaan: Rakkauden teot eivät katoa!

Su 6.6.2021 klo 10:00

Moni on varmaan seurannut lasten hiekkalinnan rakentamista rannalla tai hiekkalaatikolla. Rakentaminen alkaa huolellisella ja kärsivällisellä työnteolla. Lopulta valmistuu isompi tai pienempi linna, ja sitä on mukava ihailla. Työ palkitaan onnistumisen ilolla. Linna kestää aikansa pystyssä, kunnes tulee sade tai vesiaalto, tai viimeistään aurinko kuivattaa hiekan ja rapistuttaa linnan pelkäksi hiekkakasaksi. Hieman myöhemmin ei ole enää jäljellä mitään muuta kuin alas vajonnut hiekka.

Samankaltainen tilanne on katoamattomien ja katoavien aarteiden kanssa. On mukava kerätä aarteita maan päälle, niistä on iloa ja osa on välttämättömiäkin nykyisin. Kuitenkin on hyvä muistaa, että ne ovat meillä hetken. Elämää ei voi perustaa yksin omaisuuden keräämiseen, se voi aiheuttaa epämukavan ja monin tavoin haitallisen kierteen ja riippuvuuden. Omaisuuden voi hetkessä menettää varkaiden käsiin, tai tuho, luonnonmullistus voivat viedä ne mennessään. Pitkä uurastus niiden hankkimisessa menee hukkaan.

Jeesus tarjoaa meille toisenlaisia aarteita, katoamattomia aarteita, joita ei mikään vie meiltä pois. Hän sanoo, kerätkää aarteita, joita koi ja ruoste ei syö, eikä varas vie. Mitä ne aarteet ovat? Ne löytyvät Raamatusta, Jumalan sanasta. Jeesus syntyi ihmiseksi maailmaan opettamaan meille Taivaan Isän tahtoa. Hänen tahtonsa on, että rakastamme Herraamme, koko sielustamme, sydämestämme ja koko voimallamme, ja rakastamme lähimmäistämme kuten itseämme. Taivaan Isä tahtoo, että toteutamme käytännössä näitä rakkauden tekoja, emme vain passiivisena lue ja kuuntele. Nämä rakkauden teot, lähimmäisten palveleminen, auttaminen ja huolehtiminen, ovat katoamattomia aarteita. Ne tuovat jo tässä elämässä iloa ja onnea, jota ei millään rahalla voi korvata tai arvioida. Samalla Pyhä Henki vahvistaa meidän rakkautta Taivaalliseen Isään. Kuten apostoli Paavali sanoo; rakkaus ei tee kenellekään pahaa, siksi se toteuttaa lain. Silloinkin kun hyvät teot jäävät näkemättä täällä, Taivaan Isä näkee ne. Ja kerran palkitaan ruhtinaallisesti.

Aurinkoa, lämpöä ja siunausta kesääsi!

#