torstai 29.7.2021 | 05:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suurperheen yrittäjä-äiti Anu Kuivaniemi: "Parasta täällä on luonto, ystävät sekä perhe"

Seija Martiskainen
To 6.5.2021 klo 10:28

Pyhäjärvinen Anu Kuivaniemen perheeseen kuuluu tällä hetkellä neljä lasta sekä toukokuussa syntyvä poikavauva, joka on Anun ja hänen miehensä Juhan kolmas yhteinen lapsi.

28-vuotias Anu on alkuperäinen pyhäjärvinen, hän kävi Iisalmessa opiskelemassa parturi-kampaamo -alaa vuoden, mutta palasi takaisin kotiseudulle jossa kirjoitti ylioppilaaksi.

– Parasta täällä on luonto, ystävät sekä perhe. Jos jotain tänne pitäisi saada niin työpaikkoja ja kaipaisin lapsille sisäleikkipuistoa, jossa voisi viettää aikaa, sekä kylpylää, jonka voisi rakentaa vaikka nelostien varteen, Kuivaniemi kertoo.

Lapsiperheet on huomioitu Pyhäjärvellä kuitenkin hyvin; on leikkikenttiä, uimarantoja, ilmainen varhaiskasvatus ja kunta maksaa kotihoidontuen kuntalisää.

Anu toimii miehensä kanssa paikallisena yrittäjänä, jonka päätoimi on moottoriajoneuvojen korjaus ja huolto, sekä laajalti muitakin palveluja löytyy. Kuntavaaliehdokkuus työllistää myös jonkin verran.

– Yrittäjänä täytyy itse olla vastuussa siitä, että asiat tulee hoidettua ajallaan ja välillä on hankalaa ottaa vapaata.

Tällä hetkellä ei ole tulevaisuuden suhteen suunnitelmia, vaan eletään päivä kerrallaan, remontoidaan kotia sekä odotetaan vauvan syntymää.

Täytyihän minun vähän haastatella Anun viisivuotiasta Aino-tytärtä ja aivan loistavia vastauksia sainkin.

Millainen äiti on?

– Äiti on kiva

Miten äiti aina sanoo?

– Äiti sanoo aina, että olen rakas.

Mikä tekee äidin onnelliseksi?

– Kun siivoaa.

Miten äiti saa sinut nauramaan?

– Kun tekee hassuja ilmeitä tai laittaa hassuja lauluja.

Kuinka pitkä äiti on?

– En tiedä, seittemän grammaa

Mikä on äidin lempi puuhaa?

– Ompeleminen.

Mitä sinä ja äiti teette yhdessä?

– Leikitään ja sitten myös piirretään

Mitä äiti tekee työkseen?

– Laskuja.

Mistä tiedät, että äiti rakastaa sinua?

– Koska olen äidistä syntynyt

Kysyin vielä Ainolta ja Ainon pikkuveljeltä Ollilta, että onko äitienpäiväksi suunniteltu jotain kivaa niin sain reippaan vastauksen:

– Kahvit saa äiti sänkyyn.

#