lauantai 8.5.2021 | 21:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lääketeknikko ja lähihoitaja, Maarit Pakanen kouluttautui vyöhyketerapeutiksi ja perusti yrityksen

Seija Martiskainen
To 22.4.2021 klo 12:22

Pyhäjärvellä 6,5 vuotta asunut vyöhyketerapeutti Maarit Pakanen on alkujaan Kestilästä lähtöisin, Oulusta –  Kiuruveden kautta Pyhäjärvelle muuttanut 32-vuotias yrittäjä.

Viiden lapsen äiti on viihtynyt paikkakunnalla hyvin ja hän kehuu Pyhäjärven harrastusmahdollisuuksia ja kulkuyhteyksiä.

Maarit on opiskellut noin vuoden vyöhyketerapeutiksi ja käy edelleen lisäopintoja Päivi Mustajärven kursseilla Nivalassa. Mustajärvi on toiminut alalla kymmeniä vuosia, kouluttaa ja pitää erilaisia alaan liittyviä kursseja.

Tämä on Maaritin kolmas ammatti, häneltä löytyy myös lääketeknikon ja lähihoitajan ammattitutkinnot.

– Olen tehnyt lähihoitajan töitä Kiuruvedellä sekä Pyhäjärvellä, mutta enimmäkseen olen hoitanut lapsia kotona. Vyöhyketerapeutin hommia olen tehnyt helmikuun alusta yrittäjänä ja töitä on riittänyt. Asiakkaita saapuu muualtakin kuin omalta paikkakunnalta, vaikka jonkin verran kilpailuakin alalta löytyy, Pakanen kertoo.

Maaritin kiinnostus ihmisen kokonaisuuteen ja lääkkeettömiin hoitomuotoihin sekä hänen omat kokemuksensa vyöhyketerapiasta saadusta avusta saivat hänet haaveilemaan vyöhyketerapeutin ammatista.

Perheen tuki, joustavat työajat noin kolmena päivänä viikossa ja tietysti mielenkiintoinen ja viihtyisä työ saavat innostuksen pysymään ammatissa. Vapaa-aikanaan hän harrastaa lenkkeilyä ja pyöräilyä, mieluiten perheen kanssa.

Hoito sopii kaiken ikäisille ja kokoisille ihmiselle, vain jotkin sairaudet ja lääkitykset voivat rajoittaa hoitoja jonkin verran, mutta jokaisen asiakkaan hoidon tarve arvioidaan yksilöllisesti. Hoitoon tulemiseen on monia syitä, kuten aineenvaihdunnan ongelmat, ruoansulatushäiriö, hormonaaliset vaivat tai vaikka raskauspahoinvointi. Hoitokerrat ovat yksilöllisiä, jotkin vaivat vaativat useampia tai tiiviimpiä hoitokertoja kuin toiset.

Maarit toimii Pyhäjärvellä Woltin tiloissa jakaen yhteisen liiketilan fysioterapeutti Kauko Tikkasen kanssa ja he työskentelevät vuorotellen.

Maarit neuvoo ihmisiä käymään ammattilaisella.

– Hoitoihin tullessa kannattaa valita päälleen mahdollisimman rento asu, missä tuntee olonsa hyväksi ja hoito on helppo toteuttaa. Hoidon jälkeen pitää juoda reilusti vettä.

Kun työvälineet ovat hyvin pitkälti omat kädet täytyy itsestäkin pitää hyvää huolta, Maarit käykin vyöhyketerapia-hoidoissa ja hieronnassa, minkä lisäksi kursseilla opiskelijat hierovat toisiaan osana koulutusta.

#