sunnuntai 11.4.2021 | 15:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Kärsämäen liike-elämässä tapahtuu: Uudet pizzeria- ja Teboil-yrittäjät, Porinan kakkukauppa ja Pingviinikioski

Outi Levä
To 8.4.2021 klo 10:00

Amara Pizzeria & Kebab sulki ovensa maaliskuun lopulla. Yrittäjäpariskunta Filiz ja Ramazan Tasdemir kerkesivät leipoa pizzoja yhdeksän vuotta.

– Emme tiedä vielä, mitä teemme jatkossa, mutta nyt tilanne on tämä, sanoo Filiz ja kiittelee ja kehuu asiakkaitaan.

Huhtikuun alussa Amaran tiloihin yrittäjäksi tuli Harun Altundal. Hänellä on ravintolat Nivalassa ja Haapajärvellä, jossa on myös Grilli. Hän haluaakin lähettää lämpimiä kiitoksia haapajärvisille ja nivalalaisille asiakkailleen ja tietysti myös kärsämäkisille.

– Haapajärvelläkin minulla on paljon kärsämäkisiä asiakkaita. Mutta tämä paikka on niin hyvä, nelostien varrella.

Altundal aloitti ravintola-alalla jo vuonna 2004 ja sanoo saaneensa oppinsa Alaniassa.

– Tulin Suomeen yksitoista vuotta sitten. Olin töissä Lappeenrannassa ja Ylivieskassa. Täällä on hyvä, tykkään rauhasta ja ihmiset ovat täällä mukavia.

Altundal aikoo työskennellä vuorotellen eri toimipisteissään, mutta panostaa nyt Kärsämäelle muutaman kuukauden, että ehtii opettaa työntekijät.

– Panostan ruokaan ja asiakaspalveluun. Minulle on sydämen asia, että asiakas saa hyvää ruokaa ja on lähtiessään onnellinen, sanoo Altundal.

Kahvila Porina avasi eilen ovensa muutaman kuukauden talvilevon jälkeen. Yrittäjä Joni Huovilan mukaan Porina palaa toiminnassaan vanhaan konseptiin; grilliruuat tulevat takaisin tarjontaan ja konditoriavalikoimaan pullat ja kakut. Lounas pysyy tarjonnassa ja kahvilasta saa myös jäätelöitä.

– Uusinta uutta on kakkukauppa netissä. Halusin helpottaa lähikontakteja. Moni on jo ehtinyt tottua nettiasiointiin. Meiltä voi tilata itselle sopivana aikana ja maksaminenkin hoituu yleisillä pankki- ja luottokortti- ja mobiilisovelluksilla, sanoo Huovila.

Porinan kakkukauppa toimii Holvin alustalla, joka tarjoaa Huovilan mukaan pienyrittäjälle edullisesti loistavan tuotekategorian ja mahdollisuuden itsenäiseen hallinnointiin.

Kukkakauppa Venla avaa Vapuksi jäätelökioskin.

– Pingviinikioski Kärsämäki myy Valion jäätelöitä. Töihin olen palkannut kärsämäkisiä nuoria, paljastaa yrittäjä Nina Vilppola.

Teboil Kärsämäki hakee uutta yrittäjää. Anne ja Markku Koponen ovat luotsanneet Teboilia jo viisitoista vuotta ja haluavat lopettaa. He keskittyvät Pyhännällä olevan Akselin ja Elinan Asema Oy:n yritystoimintaan.

”Teboil Kärsämäen toiminta jatkuu vielä huhtikuusta eteenpäinkin ja uutta kauppiasta etsitään edelleen”, viestittivät Koposet pääsiäisen alla facebookissa.

#