sunnuntai 11.4.2021 | 15:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Satu Kangas-Viljamäki pääkirjoituksessaan: Vaalit lähestyvät

To 8.4.2021 klo 07:00

Vaikka sää ei tällä hetkellä anna viitteitä siitä, että kesäkuu lähestyy huimaa vauhtia, aika kuluu kuin siivillä ja pian kuntavaalit ovat jo ovella.

Julkaisemme tässä lehdessä Haapajärvellä ja Reisjärvellä tähän mennessä ehdolle asettuneiden ihmisten nimet, viime lehdessämme olivat jo Pyhäjärvi ja Kärsämäki. Niin ehdokkailla kuin puolueilla on vielä aikaa ilmoittautua ehdolla tai hankkia lisää ehdokkaita, joten viimeiset listat nämä eivät vielä ole.

Ilahduttavaa on, että kaikissa alueemme kunnissa ehdolle on lähtenyt paljon uusia ehdokkaita. Ei konkareissakaan mitään vikaa ole, mutta uudet ihmiset tuovat valtuustoihin aina uusia ajatuksia ja näkökulmia, mikä on suuri rikkaus jo sellaisenaan.

Keskustelu on käynyt kuumana jo pitkään ja lonkalta arvioisin sen kiihtyvän vielä parin kuukauden ajan. Näin pitää ollakin, kunhan pysytään asiassa ja muistetaan politiikan kultainen sääntö: ”Asiat riitelevät, eivät ihmiset”.

Oma toiveeni keskustelijoille on, että ongelmia ja epäkohtia esille tuovat ihmiset esittäisivät niihin myös ratkaisuja. Pelkkä sormella osoittelu ei mielestäni riitä, eikä myöskään perustelematon lupaus muutoksesta ”jos minä pääsen valtuustoon”. Se on vähän kuin ”tuuli huulia heiluttelisi”.

Selänne-lehti julkaisee paikallisten ehdokkaiden mielipidekirjoituksia sitä mukaan kun niitä tulee, joten pistäkäähän kynät sauhuamaan. Uskon, että muitakin kuin minua kiinnostaa, mitä ehdokkaat asioista ajattelevat, mutta pitäkää tekstin mitta maltillisena.

#