sunnuntai 11.4.2021 | 15:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kärsämäen seurakunnan kirkkoherra Heikki Valkama hartauskirjoituksessaan: Jeesus Kristus elää – Nyt meilläkin on toivoa!

Su 4.4.2021 klo 10:00

Risti on kristityn tuntomerkki. Sen näkee maassamme joka kylässä kirkon katolla. Ei nyrkki, ei sliipattu hymy, ei sirppi tai vasarakaan, vaan risti. Se on siunauksen merkki. Risti on sovituksen, lunastuksen ja Jeesuksen Kristuksen aitouden merkki. Risti ei valehtele. Se kertoo meille Jumalan ikuisesta rakkaudesta.

Enkeli kääntyi naisten puoleen ja sanoi: ”Älkää te pelätkö. Minä tiedän, että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista, niin kuin itse sanoi. Tulkaa katsomaan, tuossa on paikka, jossa hän makasi. Menkää kiireesti sanomaan hänen opetuslapsilleen: ’Hän on noussut kuolleista. Hän menee teidän edellänne Galileaan, siellä te näette hänet.’ Tämä oli minun sanomani teille.” (Matteus 28)

Enkelin sanat olivat kaikille opetuslapsille (=seurakunnalleen) Jeesuksen haudalla: Ei hän ole täällä. Hän on noussut kuolleista! Herra elää! Toimikaan hänen sanojensa mukaisesti!

Aikamme ihmisten ongelmia Jumalasuhteessa on, ettei edes käännytä etsimään yhteyttä Jumalaan. Ja moni (liian moni) näyttää etsivän Jeesusta edelleen haudasta. Se hauta on kuitenkin pysyvästi tyhjä.

Ei Hän ole siellä enää. Siksi voimme juhlia ja iloita elämässämme. Siksi voimme olla toiveikkaita elämämme suhteen, vaikka se olisi inhimillisesti maailmankin silmissä aivan ruvella. Hauta ei sano viimeistä sanaa meidänkään kristittyjen elämässä.

Herra elää! Hän on maksanut täyden hinnan meidän elämästämme ja toivotamme, että me saamme elää! Hän sanoo viimeisen sanan tässä asiassa. Hänen käsissään on kuolemakin, jos elämämmekin!

Pyhässä kasteessa meidät on liitetty Häneen, sovitukseen ja lunastukseen. Jumalan armoon. Ja sehän on täysin meitä rakastavan Isän Jumalan armollinen teko!

Tervetuloa Jumalan sanan kuuloon. Herra etsii juuri sinua yhteyteensä! Se on Hänen rakkautensa, joka tässä meitä liikuttaa kotiin päin! Taivaan kotiin. Hän on luvannut noutaa jokaisen omansa sinne!

Ristin Jeesus ei valehtele. Hän todistaa meille Jumalan ikuisesta rakkaudesta ja voimasta, joka ylittää tämän maailman rajoitukset. Ei tämä aikakaan rajoita evankelumia. Olemme verkossa joka pyhä ja joka päivä nauhoitteiden avulla! Ei ole enää kellonajoistakaan siis kiinni!

Herran siunaamaa pääsiäistä kaikille!

Heikki Valkama

Kärsämäen seurakunnan kirkkoherra

#