sunnuntai 11.4.2021 | 16:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Frossan reksi voitti Radio Pookin laulukilpailun – Mittatilaussinkku julkistetaan keväällä

Outi Levä
Ke 31.3.2021 klo 10:00

Frosteruksen koulun rehtorina toimiva, kärsämäkinen Juha Korkiakoski voitti sunnuntaina Radio Pookin järjestämän laulukilpailun, jossa etsittiin uutta levyttävää artistia. Osallistumisen ehtona oli, että kilpailija ei ole levyttänyt aikaisemmin. Voittaja seulottiin peräti kuudessa alkuerässä, joihin osallistui kymmeniä laulajia. Alkujaan eriä piti olla vain kaksi, mutta innokkaita laulajia ilmestyi koko ajan lisää. Alkuerään kilpailijan piti lähettää puolen minuutin pituinen laulunäyte ilman säestystä.

– Lähetin pätkän Karjalan kunnailla TV-sarjan tunnusmusiikista Yö väistyy, sanoo Korkiakoski.

Finaaliin valikoitui yleisöäänestyksessä kaksitoista laulajaa. Sinne kilpailijan piti lähettää uusi minuutin mittainen tallenne ilman säestystä.

– Piti vähän kiirettä. Kun lauantaina kuulin jatkoon pääsystä, uusi tallenne piti lähettää jo sunnuntaina. Lauloin osan vanhasta perinteisestä tangosta Mustalaisprimas.

Tuomarit pisteyttivät Korkiakosken kilpailun kakkoseksi ylivieskalaisen Katin jälkeen, mutta hän nousi yleisöäänillä ykköspaikalle. Tuomaristoon kuuluivat Lasse Hoikka, Saija Tuupanen, Kai Jämsä ja Marja Ollakka.

– Lämmin, sellainen suomalaisen miehen konstailematon ääni, kuvaili tuomariston kapteeni Kai Jämsä voittajaa.

Korkiakoski muistaa laulaneensa itsekseen jo ennen kouluikää Tapani Kansan hittiä Kuljen taas kotiinpäin. Koulussa opettajakin huomasi pojan laulun lahjat. Myöhemmin Korkiakoski kiersi keikoilla pyhäjärvisen Veijarit-yhtyeen kanssa ja haaveili laulusta jopa päätyötä. Lasten syntymän jälkeen keikat jäivät, mutta pyhäjärvisten soittajakavereitten kanssa on vuosien aikana ollut konserttityyppisiä esiintymisiä Reino Helismaan, Junnu Vainion ja Juice Leskisen musiikista. Viime vuosina hän on esiintynyt myös Kärsämäen puhallinorkesterin solistina ja laulanut karaokea.

Korkiakoski pääsee levyttämään hänelle mittatilauksena tehdyn kappaleen, jonka tekevät yhteistyössä Kai Jämsä ja Lasse Wikman sekä levyttämään kappaleen studiossa.

– Nyt tuntuu tosi mahtavalta. Huikeaa päästä oikeaan studioon levyttämään ihan itselle tehty kappale, iloitsee Korkiakoski.

Korkiakosken levy ilmestyy noin kolmen kuukauden päästä ja julkistetaan Radio Pookin Kesäpetsuaalissa.

#