torstai 4.3.2021 | 01:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Buusti panostaa puhtauteen – Liikuntakeskus pinnoitetaan antimikrobisella aineella

Satu Kangas-Viljamäki
To 18.2.2021 klo 09:53

Liikuntakeskus Buustin yrittäjät Minna Huhmarniemi ja Katja Klemettilä antavat koronalle ja kaikille muillekin ei-toivotuille bakteereille, sienille, homeille ja viruksille kyytiä.

– Olemme aloittaneet yhteistyön Suojapinnoitteen kanssa ja pinnoitamme kaikki toimipisteemme antimikrobisella aineella, joka muodostaa pinnoille 12 kuukauden suojan antavan kalvon, pinnoitteen valtuutetuiksi asentajiksi ja jälleenmyyjiksi kouluttautuneet naiset kertovat.

– Pinnoitimme viime viikonloppuna Haapaveden toimipisteen, ja tulevana viikonloppuna on Haapajärven vuoro. Kärsämäki tehdään ensi viikolla.

Naisten käyttämä Airdal on saksalaisten kehittämä, Boeing-lentoyhtiön yleisesti käyttämä sekä muun muassa Oulun yliopiston tutkima aine.

– Se riitti vakuuttamaan meidät aineen laadusta ja odotamme siltä paljon. Aineen teho perustuu siihen, että se hajottaa bakteerien ja virusten solurakenteen, Huhmarniemi ja Klemettilä kertovat.

Suojapinnan asentaminen on puhdasta käsityötä. Ensin asennettava pinta puhdistetaan kunnolla sitä varten olevalla aineella, minkä jälkeen pinnoite ruiskutetaan paikoilleen.

– Aine kuivuu kuusi tuntia, minkä jälkeen työ on valmis. Kuntosalilla on pinta poikineen, kun käymme läpi kaikki painot, kahvat ja punnukset. Se on hyvää oppia ja kovaa työtä. Haapavedelläkin ahersimme pitkän päivän puhdistuksen ja pinnoituksen parissa.

Omat toimitilat toimivatkin naisten ”oppimisympäristöinä”, joissa he tekevät kaiken työn kaksin.

– Pidämme tarkkaa kirjaa kuluneesta ajasta ja aineen määristä erilaisilla pinnoilla. Se helpottaa jatkossa mahdollisten tarjousten laskemista, jos ja kun pääsemme pinnoittamaan muidenkin tiloja.

Puhtauden ja asiakasturvallisuuden lisäksi Huhmarniemi ja Klemettilä odottavat aineelta helpotusta asiakkaiden arkeen, sillä he ovat joutuneet desinfioimaan käyttämänsä laitteet niin sanotusti mennen tullen ja palatessa pandemian aikana.

– Roskan määrä tullee nyt myös vähenemään, kun pintoja ei tarvitse ihan joka käytön jälkeen pyyhkiä. Toki pintoja pestään kuten ennenkin, mutta ei nyt enää ihan joka käytön välissä.

#