lauantai 16.1.2021 | 11:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kärsämäen kirkkoherra Heikki Valkama hartauskirjoituksessaan: Valoa elämäämme – miten?

Su 10.1.2021 klo 10:00

Elämä voi olla joskus vallan muuta kuin mainosmaailman ihmisillä. Tai mitä julkkishaastatteluissa. Tai mitä monien somettajien kuvauksissa annetaan ymmärtää. Ei kaikki kiiltävä kultaa lie… Miten ja mistä löytäisi tietoa, viisautta ja näiden perusteella varmuutta, miten elämäänsä voisi ohjata hyvään suuntaan? Hyvää elämäähän kaiketi ainakin suurin osa meistä haluaa!? Elämä kun näyttää tulevaisuuden suhteen olevan melkoinen salaisuus. Minulla sitä tietoa ei itsestään ole sen enempää kuin muillakaan. Mutta, mutta. Jotain rohkaisevaa meille kaikille on tässä asiassa selkeästi ilmoitettu. Meidän ei tarvitsekaan kulkea yksin eikä pimeässä pelkojen vallassa hapuillen.

Jokaisen kirkkomme kasteen yhteydessä se meille muistutetaan: Jeesus puhui kansalle ja sanoi: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” (Joh. 8:12) Ja: ”Minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” (Matteus 28:20)

Tervetuloa seurakuntasi yhteyteen, näin poikkeusoloissa nettikirkon muodossa. Et ole yksin. Sinä et ole yksin. Ei tarvitse olla – ellet niin itse valitse.

Jumalanpalvelus on yhteisöllinen juttu. Jumala itse kutsuu meitä tähän yhteyteensä. Hänellä (=Jeesus Kristus, Jumalan Poika) on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. (Matteus 28:18) Kuunnellaan, mitä hän sanoo, mitä tahtoo. Loppujen lopuksi siinä tahdossa on meidän tosi elämämme. Hyvä on muistaa, että hän on armonajassamme armollinen. Vielä.

Rukoilkaamme yhdessä, että varjellumme pahoista kulkutaudeista tänä vuonna. Ollaan kiitollisia elämän suuresta lahjasta. Se kun on niin suuri juttu, että sen merkityskin aukeaa meille vain askel eli päivä kerrallaan.

Eli käypä nyt vuoden alusta alkaen hyvän asian kuuloon! Kynnyksiäkään ei nyt ole! Mistä se Loppiaisen tähti taas muistuttikaan??

Ps. Kaikille säädyille vireää ja siunattua Uutta Vuotta!

#