maanantai 15.8.2022 | 03:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäen kunta ottaa kantaa suden kannanhoidolliseen metsästykseen

Ke 2.12.2020 klo 16:06

Kärsämäki

Kärsämäen kunta kannattaa suden kannanhoidollisen metsästyksen mahdollistamista.

Kärsämäelläkin ja lähialueella sudet ovat viimeisten vuosien aikana, erityisesti kuluvana vuonna ilmestyneet ihmisten pihapiirien läheisyyteen ja tappaneet kotieläimiä. Erityisesti sudet ovat raadelleet hengiltä metsästyskoiria kuluvan syksyn aikana.

Susien metsästys ei vaaranna suden kannan suotuista kehitystä, sillä kuntalaisilta ja metsästyksen harrastajilta saatujen tietojen perusteella susikanta on alueellamme jo aivan liian vahva ja edellyttää nopeita toimenpiteitä.

Sudet aiheuttavat pelkoa ja metsästäjät ovat huolissaan; hirvenpyytäjät ovat menettäneet syksyn aikana useita metsästyskoiria suden raatelemina.

Susien ihmispelko on vähentynyt, sillä niitä ei vahvan suojelun vuoksi ole metsästetty vuosikymmeniin.

Tilanne on hyvin akuutti alueellamme, erityisesti Kala- ja Pyhäjokilaaksoissa, Siikalatvalla ja Pyhännän alueella, missä havaintoja ja kokemuksia susista on paljon, minkä moni koiranomistaja on katkerasti havainnut tämän syksyn aikana.

Susien aiheuttama vakava huoli ja pelko sekä koira- ja kotieläinvahingot tulee saada kannanhoidollisella metsästyksellä poistettua ennen kuin peruuttamatonta vahinkoa tapahtuu.

#