sunnuntai 29.11.2020 | 01:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Satu Kangas-Viljamäki pääkirjoituksessaan: Ollaan ihmisiksi – Taas!

To 19.11.2020 klo 15:43

Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen viime viikkoinen yhtymävaltuuston kokous ja siellä tehty päätös kuntayhtymän palvelurakenneuudistuksesta on nostattanut tunteita puolesta ja vastaan. Sen todetakseen ei tarvitse muuta kuin kääntää sivua ja lukea lehteemme lähetettyjä mielipiteitä.

On hyvä, että erilaisia mielipiteitä tuodaan julki ja asioita puntaroidaan monelta kantilta kunhan kommentoinnissa pysyy järki mukana. Muistetaan siis jatkossakin noudattaa lakeja ja hyviä tapoja. Ketään ei saa halventaa tai haukkua. Vihjailu on mielestäni sitä vihoviimeisintä touhua, mikä nostaa niskakarvani aina pystyyn, ja jos jotain aikoo sanoa, se on pystyttävä sanomaan suoraan ja kasvotusten tarpeen vaatiessa. Nimimerkin käyttö on toki joissain tapauksissa paikallaan, ja niiden käyttö harkitaan aina tapauskohtaisesti.

Henkilökohtaisesti olen tässä(kin) prosessissa jäänyt kaipaamaan päättäjiemme omia kannanottoja ja perusteluja ajamilleen asioille, sillä epäilemättä meillä kaikilla on syymme toimia miten toimimme. Totuus vain on sellainen, ettei ylhäältä annettu mahtikäsky enää nykypäivänä toimi. Ainoastaan Haapajärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Esko Peltoniemi on kirjoittanut lehteemme jo aikaisemmin ajatuksiaan palvelurakenneuudistuksesta, mistä hänelle kiitos.

Summa summarum, sana on vapaa, kunhan pysytään kohtuudessa ja lain kirjaimen paremmalla puolella. Valtuutettujen ja päättävässä asemassa olevien henkilöiden on kestettävä enemmän kritiikkiä kuin tavallisen kulkijan, mutta siinäkin on muistettava kohtuus.

Ollaan siis ihmisiä toisillemme. Pidetään mielessä, että politiikassa riitelevät asiat eivätkä ihmiset.

#