sunnuntai 29.11.2020 | 00:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kärsämäen kirkkoherra Heikki Valkama hartauskirjoituksessaan: Pelastusasiat lepäävät suuremmilla hartioilla

Su 15.11.2020 klo 10:00

”Minä luotan siihen, että Jumala, joka on teissä aloittanut hyvän työnsä, myös saattaa sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä. Minulla on täysi syy ajatella teistä kaikista näin, sillä te olette minun sydämessäni, ja olenpa vankilassa tai puolustamassa ja vahvistamassa evankeliumia, te kaikki olette osallisia samasta armosta kuin minä. Jumala on todistajani, että minä kaipaan teitä kaikkia ja rakastan teitä hellästi, niin kuin Kristus Jeesus teitä rakastaa. Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja yltäisi yhä parempaan ymmärrykseen ja harkintaan, niin että osaisitte erottaa, mikä on tärkeää, säilyisitte puhtaina ja moitteettomina odottaessanne Kristuksen päivää ja tuottaisitte Jumalan kunniaksi ja kiitokseksi runsain mitoin hyvää hedelmää, jonka saa aikaan Jeesus Kristus.” (Fil. 1: 6-11, Raamattu -92)

Tässä apostoli Paavali ilmaisee varmuutensa siitä, miten Jumala voi pelastaa aivan perille asti. Jumala ei luovuta! Ja että tästä samasta armosta olemme mekin osallisia. Meidän elämämme hedelmät, jotka jotain merkitsevät Jumalan edessä, ne saadaan lahjaksi, ne saa aikaa Jeesus Kristus. Eletään siis Herran yhteydessä.

Yhteys Kristukseen on Jumalan sanan evankeliumin, uskon, armon, rakkauden ja rukouksen yhteyttä. Tämä toteutuu taas jumalanpalveluksien yhteydessä. Ja kaikki edellä mainittu on - USKO vain - Jumalan lahjaa ja tekoja!

Rukous kirkkokäsikirjassa:

Rakas taivaallinen Isämme.

Me olemme saaneet paljon anteeksi.

Auta meitä muistamaan,

että rakkautesi on lahjaa,

jota emme ole mitenkään voineet ansaita.

Tiedät, miten helposti näemme virheitä toisissa ihmisissä.

Auta meitä ymmärtämään,

että sinä rakastat jokaista ihmistä

samanlaisella rakkaudella kuin olet rakastanut meitä.

Anna meille ymmärtäväinen ja anteeksiantava mieli.

Kuule rukouksemme Jeesuksen tähden.

Tervetuloa kirkkoon! Tervetuloa yhteyteen! Turvalliseen ja tuttuun kirkkoon!

Heikki Valkama

kirkkoherra, Kärsämäen seurakunta

#