sunnuntai 7.3.2021 | 23:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Finnsvala Oy lahjoittaa kasvomaskit Frosteruksen koulun yläasteen ja lukion opiskelijoille – Musta maski on nuorten suosikki

Outi Levä
Ke 14.10.2020 klo 00:00 | päivitetty to 12:10

Kärsämäen kunta varautuu koronapandemian mahdolliseen etenemiseen maskivarantojensa täydentämisellä. Pandemian eteneminen kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen toisi maskisuosituksen myös Kärsämäen lukioon ja yläkouluun.

Pitkät perinteet omaava kärsämäkinen Finnsvala Oy on erikoistunut vaativissa oloissa käytettäviin teknisiin alusasuihin ja lämpökerrastoihin. Uusissa talvella 2019 valmistuneissa tehdastiloissa ryhdyttiin keväällä ompelemaan myös pestäviä suojamaskeja. Frosteruksen koulun rehtori Juha Korkiakoski haki viikko sitten eri värisiä maskeja kokeiltavaksi yläkoululaisille ja lukiolaisille.

– Asiaa hieman mietittyäni, tulin siihen tulokseen, että voisimme lahjoittaa maskit koululle nuorten ja henkilökunnan käyttöön, kertoo Finnsvala Oy:n toimitusjohtaja Onerva Aakko.

Seuraavana aamuna kunnanjohtaja sai Aakolta sähköpostiviestin:

”Kun ollaan tähän saakka oltu enemmän saamapuolella kunnan suunnasta, niin haluaisimme myös antaa jotakin takaisin. Haluaisimme lahjoittaa Kärsämäen yläkoululaisille ja lukiolaisille kasvomaskit, kaksi kappaletta jokaiselle oppilaalle ja opettajille”.

Eilen jokainen yläastelainen, lukiolainen sekä opettaja, sai valita sopivan koon ja mielivärin, mustan, valkoisen, huomiokeltaisen tai -oranssin. Myös maskien oikeaoppinen käyttö opetetaan nuorille.

– Maskeja on meillä valmiina tällä hetkellä ja räätälöimme niitä tarvittaessa pienemmille oppilaille sopiviksi. Haluamme paikkakuntalaisena yrityksenä kantaa kortemme kekoon tänä haastavana aikana, sanoo Aakko, itsekin Kärsämäellä koulunsa käynyt yrittäjä.

Perusopetuksen rehtori Korkiakoski kiitti saadusta lahjoituksesta ja sanoo, että kunnan myönteinen suhtautuminen yrittäjiin luo vastavuoroisuutta myös kuntaan ja kuntalaisiin päin.

#