torstai 1.10.2020 | 04:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ulla Savolan pesti Keskustan puoluevaltuustossa jatkuu

Satu Kangas-Viljamäki
Ke 16.9.2020 klo 19:00

Haapajärvisen Ulla Savolan työ Keskustan puoluevaltuustossa jatkuu. Hänet valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle valtuustoon 4.-5.9.2020 pidetyssä Keskustan puoluekokouksessa.

– Olen ollut politiikassa mukana viimeiset kahdeksan vuotta ja olen kokoajan pitänyt esillä lasten, nuorten ja perheiden asiaa. Myös koulutus ja kansainvälisyys ovat lähellä sydäntäni, Savola kertoo.

Puoluevaltuusto toimii puolueen ylimpänä päättävänä elimenä puoluekokousten välissä. Se kokoontuu kahdesti vuodessa ja kokouksiin saapuu jäseniä Suomen joka kolkasta.

– Siellä saa hyvän kokonaiskuvan maan tilanteesta, ja kokouksissa kuulee erilaisia kannanottoja sekä mielipiteitä kaikilta elämänalueilta.

Savola on tyytyväinen Keskustan uuteen puheenjohtajistoon.

– Olin alusta pitäen vahvasti Annikan kannalla. Hän on mielestäni lämmin, mutta määrätietoinen ihminen. Varapuheenjohtajat tulevat kaikki eri puolilta Suomen, mikä sekin on hyvä asia, Savola kertoo ja pyytää ihmisiä olemaan häneen yhteydessä, mikäli heillä on asioita eteenpäin vietäviksi.

Puoluevaltuuston lisäksi Savola toimii Pohjois-Pohjanmaan Keskustanaisten varapuheenjohtajana, Haapajärven kaupunginhallituksessa sekä Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen yhtymähallituksessa.

– Keskustanaisten kautta olen saanut olla mukana vaikuttamassa perheisiin annettavan avun lisäämiseen, sekä moniin muihin asioihin. Perinteistä kotipalvelua pitäisi mielestäni lisätä, samoin kotihoidontukea, lapsilisää ja opintotukea. Ne ovat pieniä satsauksia syrjäytymiseen verrattuna, Savola kertoo ja jatkaa:

– Lapsiperheköyhyys kasvaa Suomessa ja tukien suhteellinen osuus perheiden tuloista on suorastaan romahtanut. Lasten huostaanottojen määrä nousee koko ajan, minkä vuoksi olen ajanut esimerkiksi Ppky Selänteeseen yhden kodinhoitajan paikan lisäämistä sekä toisen koulukuraattorin palkkaamista Haapajärvelle.

Savola perustelee kantaansa sillä, että ongelmien ennaltaehkäisy on aina järkevämpää ja loppujen lopuksi halvempaa kuin ongelmaan tarttuminen vasta sitten ”kun maito on jo kaatunut”.

Savola toivoo, että jokainen suomalainen löytäisi ilon rakkaudesta, ja voisi luottaa siihen, että voi rakentaa kodin ja saada niin monta lasta kuin haluaa.

– Tänä päivänä se tuntuu olevan yhä hankalampaa ja monet vanhemmat kertovat, etteivät saavuta toivomaansa lapsilukua yhteiskunnan paineiden puristuksessa.

Savola itse on kymmenen lapsen äiti ja 17 lapsen mummo. Perheen nuorin lapsi täyttää pian 18 ja Savola asuu ensimmäistä kertaa puolisonsa Ossin kanssa kaksin yli 30 vuoteen.

– Myönnän, tuntuu aika oudolta, Savola sanoo.

Kun puhe kääntyy köyhyyden ja syrjäytymisen periytymiseen ja sen ehkäisyyn, Savola uskoo ratkaisun löytyvän koulusta ja opettajien ammattitaidosta.

– Opettajan rooli on tässä asiassa iso. Luokanopettajana pidän aina siitä kiinni, että tapaan jokaisen lapsen vanhemmat kasvotusten. Kaikki lapset ovat jossain asiassa hyviä, minkä haluan kertoa myös heidän vanhemmilleen. Samalla otan esille mahdolliset kehittämiskohteet. Sekä lapset että vanhemmat tarvitsevat kannustusta ja positiivista palautetta.

Keskustan puoluevaltuustoon valittiin myös pyhäjärvinen, pitkän linjan poliitikko Jukka Tikanmäki.

#