torstai 1.10.2020 | 05:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Elega kasvattanut suurkohteiden markkinaosuutta

Heikki Syrjäniemi
Ke 16.9.2020 klo 14:57

Keittiökalusteita mittatilaustyönä toimittava, haapajärvinen Elega on selvinnyt haastavasta koronavuodesta hyvin. Tälle vuodelle päästäneen liikevaihdossa reiluun yhdeksän miljoonan euron liikevaihtoon, mikä on suurin piirtein sama kuin viime vuonna. Samaan aikaan kannattavuus on parantunut johtuen viime vuonna toiminnanohjausjärjestelmään tehdyistä korjauksista.

Keväällä korona aiheutti melkoisen alkushokin myös Elegan markkinoinnissa, mutta loppuvuosi on ollut vahvaa kasvua.

Elegan hallituksen puheenjohtaja Jyrki Niinikoski nostaa esiin yllättävän tekijän kasvavaan sisustusmarkkinaan.

– Ulkomaanmatkailu on ollut tähän asti merkittävä kilpailija. Nyt ihmiset ovat olleet koronarajoituksista johtuen kotona. Näin matkarahoja on voitu käyttää muihin tarkoituksiin.

Elegan tuotantoa on vahvistanut myös merkittävästi projektiliiketoiminta. Suomeksi sanottuna Elega on saanut vahvaa jalansijaa suurkohteiden, kuten taloyhtiöiden ja opiskelija-asuntoloiden kalustamisessa.

Ensi vuonna 30 vuotta täyttävä Elega työllistää tällä hetkellä noin 120 työntekijää koko palvelu- ja tuotantoketjussa.

Niinikosken mielestä Elegan toiminnan perusidea ei ole muuttunut yrityksen toiminta-aikana. Uudistamalla keittiön ilme uusilla pinnoitetuilla ovilla ja keittiötasoilla tarjotaan asiakkaille merkittäviä säästöjä verrattuna koko keittiön remonttiin.

Ihmisten kädentaidot ovat yleisesti heikentyneet, mikä on suosinut helppoja palveluratkaisuja.

Elegan tiimissä on tiedostettu keinot, millä kilpailussa pärjätään. Suunnittelulla, tuotantoketjulla, asennuksilla ja palvelulla on valtava merkitys asiakastyytyväisyyteen. Niinpä Elegalla tehdäänkin jatkuvasti kehitystyötä koko palvelu- ja tuotantoketjussa.

#