torstai 1.10.2020 | 05:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kuhakunkku 2020 -voittajat julkistettiin Selänne-markkinoilla, Haapajärven torilla 4.9.2020

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 11.9.2020 klo 13:19

Selänne-lehden ensimmäinen Kuhakunkku-kisa käytiin 18.6.-9.8.2020, ja kisaan osallistui kaiken kaikkiaan 10 kuvaa.

Kisaa käytiin kahdessa sarjassa:

1. Kesän upein kuhakuva ja

2. Kesän komein kuha, jonka ratkaisevana tekijänä oli kalan koko.

Kisan tuomaristossa istuivat Olli Ojamo Eumer Finland Oy:stä, Kimmo Holmström Sportia Haapajärvestä sekä luontokuvaaja Veijo Toivoniemi.

Kesän komein kuha -sarjan voittajasta ei ollut epäilystäkään, sillä voittokala painoi hurjat 7,9 kg. Sen pituus oli 87 cm ja ympärysmitta 53 cm. Kesän komeimman kuhan nappasi Juha Vilppola, joka palkittiin Selänne-markkinoilla, Haapajärvellä viime perjantaina 100 euron Sportia-lahjakortilla.

Kesän upein kuhakuva -sarja olikin sitten toinen juttu, sillä tuomariston äänet hajaantuivat tässä sarjassa laajalle, sillä jokainen tuomari katseli kuvia hieman omasta vinkkelistään ja painotti eri asioita.

Kisa oli tiukka ja ratkesi vanhalla, kunnon Elon laskuopilla, eli yksinkertaisella äänten laskulla.

Kesän upein kuhakuva -sarjan voittajaksi nousi reisjärvinen Sami Liikanen, joka palkittiin noin 120 euron arvoisella kuhan kalastussetillä.

Tuomaristo arvioi kuvaa seuraavasti:

”Kuvasta välittyy ensimmäisen saaliskalan aito ilo, joka jää ikuiseksi muistoksi lapsuudesta”

Kesän upein kuhakuva -sarjan kakkoseksi tuli niin ikään reisjärvinen Valde Kiviniemi, joka palkittiin Pinewood-kalastushousilla ja uisteilla (arvo noin 95€).

Tuomaristo kommentoi kuvaa seuraavasti:

”Kuvasta käy ilmi ilta-auringon lasku ja hieno ilta, jolloin nimenomaan kuha iskee parhaiten…poika saaliskala kädessään, joka kruunaa illan. Teknisesti ja laadultaan kuvassa on puutteita, mutta se ei haittaa tunnelmaa”

Kesän upein kuhakuva -sarjan kolmanneksi tuli haapajärvinen Eerik Pernu, joka palkittiin kisassa noin 50 euron arvoisella kalastussetillä, joka sisälsi uistepakin sekä uisteita.

Tuomaristo arvioi kuvaa näin:

”Kuvassa näkyy pienen lapsen arkuus, mutta toisaalta riemu saadusta kalasta. Tässä kuvassa on valotus ja tarkkuus hyvä, mutta kalamiehen vinkkelistä tausta jättää toivomisen varaa”

”Kuvasta näkyy nuoren tytön suunnaton ilo saadun saaliin jälkeen. Kuva on teknisesti joukon paras kuva ja kala on aseteltu juuri kuten pitää kuvausta varten, kalan silmät näkyvät hyvin ja eväät ovat hienosti levällään, mikä kertoo kalan tuoreudesta.”

#