torstai 1.10.2020 | 03:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärvi ostaa JEDUn vanhat kiinteistöt 150 932 eurolla

Satu Kangas-Viljamäki
To 10.9.2020 klo 14:03

Haapajärven kaupunginhallitus kokoontui tiistaina 8.9. ja päätti esittää valtuustolle Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän (JEDUn) tontin ostamista 150 932 eurolla. Tontti sijaitsee Opintie 1 -osoitteessa ja sen kiinteistötunnus on 69-2-10-7.

Kauppaan kuuluvat myös sähkö-, vesi- ja kaukolämpöliittymät. Kaupunki varaa ostamiseen lisämäärärahaa 143 000 euroa vuodelle 2020.

Ostamista perustallaan sillä, että tontti sijaitsee alueellisesti monitoimitalon ja yläkoulun välittömässä läheisyydessä. Kiinteistön sijainti on kaupungin tulevien intressien kannalta hyvällä paikalla.

– JEDU purkaa tontilla olevat kiinteistöt. Itse asiassa purkutyöt alkoivat tämän viikon maanantaina, Haapajärven vs. kaupunginjohtaja Unto Vesamäki kertoo.

Kaupungin tulevia intressejä tontin suhteen Vesamäki ei sen sijaan halua vielä avata, sillä tonttia koskevista suunnitelmista ei ole vielä tehty minkäänlaisia päätöksiä.

Alustava tarjous on lähetetty JEDUlle viime vuoden lopulla ja virallinen ostotarjous on lähetetty koulutuskuntayhtymälle elokuussa. JEDU on hyväksynyt tarjouksen.

Kaupunginhallitus otti samassa kokouksessa kantaa Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen palvelurakennemuutossuunnitelmaan. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että ennen näin merkittäviä toiminnallisia ja taloudellisia muutoksia on tehtävä ensin toimintoihin siirrettäviin rakennuksiin kattavat sisäilma- ja kuntotutkimukset.

Kaupunginhallitus päätti, että suunnitelmasta on tehtävä laaja vaikutusten arviointi. Päätösten vaikutusten ennakkoarviointi (EVA) on tapa arvioida etukäteen, miten valmistelussa oleva päätös vaikuttaisi erilaisten ihmisryhmien elämään.

Vaikutuksen arvioinnissa on huomioitava varsinkin terveysvaikutusten arviointi ja laajemmin ihmisiin kohdistuvan vaikutusten arviointi. Arviointi on lakisääteistä, eikä ilman näitä toimenpiteitä ja niistä vedettyjä johtopäätöksiä voida jatkaa palvelurakennemuutosta.

Haapajärvi antaa päätöksen Ppky Selänteen yhtymähallitukselle toimenpiteitä varten.

#