keskiviikko 3.6.2020 | 05:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Selänteen alueelle saadaan sittenkin uutta pintaa tänä kesänä – Likipitäen 60 kilometriä

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 15.5.2020 klo 10:00

Vaikka Pohjois-Pohjanmaa ely-keskuksen vuoden alussa julkaisema listaus vuoden 2020 investointihankkeista ei luvannut alueellemme suuria, lisärahoitus tuo asfalttikoneet sittenkin alueellemme.

– Sievi-Reisjärvi -välille tulee uutta pintaa 23 kilometriä. Työ keskittyy tosin Sievin puolelle, koska tie on siellä huonommassa kunnossa mitä Reisjärven puolella, Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen tienpidon asiantuntija Ari Junkkari kertoo.

Haapajärvi-Nivala -väli saa uutta asfalttia 24 kilometrin verran.

– Pyhäjärven taajama-alueella päällystämme Pyhäjärventietä noin viiden kilometrin matkalta ja Pulkkila-Kärsämäki -väli saa niin ikään viisi kilometriä uutta pintaa Leskelän kohdalle, Junkkari kertoo.

Lisärahoituksen turvin teitä pystytään kunnostamaan tänä vuonna edellisvuoden 230 kilometrin sijaan yli 400 kilometriä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.

– Rahoitus on ollut minimissä kauan, mikä tuo tienpidolle ylimääräisiä haasteita, samoin sää. Alueellamme on paljon vanhaa asfalttia, joka ei kestä viime talvenkaltaisia olosuhteita: lämmintä ja kosteaa säätä, missä bitumi jäätyy ja sulaa edestakaisin, Junkkari sanoo.

– Viime talvena vesi painui asfaltin rakoihin suojasäällä, jäätyi ja teki reikiä tiehen. Tämän jatkuessa teihin tuli isoja reikiä todella nopeasti, hän jatkaa.

Tässä kohtaa keskustelua ei tarvittu ”aasin siltoja” päästäkseen kiinni Haapajärvi-Reisjärvi -tien ongelmiin, jota on paikattu pitkin talvea useaan otteeseen.

– Tien kunto on meillä tiedossa ja kuuluu yhteisiin huolenaiheisiimme. Jos rahoitus pysyy samalla tasolla kuin nyt, pystymme korjaamaan tien lähivuosina. Sen tarkempaa aikataulua en pysty tien kunnostamiselle antaa, Junkkari sanoo.

Junkkari muistuttaa, että alueemme valtateitä on kunnostettu viime vuosina ahkerasti.

– Raha vain ei ole riittänyt alemmalle tieverkostolle, Junkkari summaa.

#