keskiviikko 3.6.2020 | 06:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tuleeko virtuaalimessuista uusi normaali? – Merja Sirviö esitteli tuotteitaan "Kässämessuilla"

Outi Levä
Pe 3.4.2020 klo 11:00

Virtuaaliset käsityömessut, Kässämessut netissä -tapahtuma toi viime viikonloppuna yhteen lähes 45 000 messukävijää ja yli 500 näytteilleasettajaa tusinalla osastolla: aikuisten ja lasten vaatteet, asusteet ja kengät, askastelutarvikkeet, kankaat ja ompelutarvikkeet, kortit, printit, kirjat ja taide, koti ja sisustus, kosmetiikka, langat ja kuteet, laukut ja pussukat.

Messuilla oli tuote-esittelyjä ja järjestettiin arvontoja. Messujen takana ovat käsityöyrittäjät ympäri Suomen. Vain muutamassa päivässä koottu tapahtuma toteutettiin täysin talkootyönä. Messujen yhteistyökumppanina toimi Suomen kädentaidot, Finnish Craft & Design, joka täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Tarjolla oli myös luentoja ja työnäytöksiä, kuten makrameeta, virkkausvinkkejä, sepän pajaa, korttiaskartelua, tykkimyssyn tärkkäystä ja ompeluohjeet pikku pussukkaan. Käytiinpä yllätysvierailulla Tuupovaarassakin. Kässämessujen työnäytökset ja luennot siirrettiin verkkoon Instagram-livevideoin. Muita jakoalustoja ovat esimerkiksi youtube, messenger, whatsup, google ja facebook.

Messukävijät kiittelivät somessa messujen monipuolisuutta ja helppoutta. Kotisohvalta pääsi ympäri vuorokauden tekemään löytöjä ja saamaan uusia ideoita.

”Kerrankin tällainen jalkavaivainen pääsee messuille kiertelemään. Tässähän menee koko viikonloppu messuillessa. Huippujuttu! Ihan mahtava idea. Nyt messuille pääsee sivukylillä asuvat tai joilla ei muuten ole mahdollisuutta mennä messuille tai on muita esteitä, ettei voi mennä väkijoukkoon pyörimään”, somessa kommentoitiin.

KärsämäkinenMerja Sirviö esitteli tuotantoaan kahdella osastolla: kakkukoristeita ja tilaustaidetta sekä taidekasseja, -julisteita ja -kortteja.

Messuhalliin pääsin ”Astu sisään” -painikkeesta ja valitsin osaston. Sirviön yrityksen painikkeita klikkaamalla siirryin hänen facebook-sivulleen, jossa hän esitteli itsensä ja tuotantoaan. Sivuilla olevien ohjeiden mukaan voin tehdä tilauksen. Pienyrittäjien yhteisesiintymisen tavoitteena olikin saada yhden yrittäjän nettisivuja suurempi näkyvyys.

– Monelle yrittäjälle tapahtuma tuo uusia asiakkaita ja tuloja turvaamaan tulevia kuukausia. Nettimessuilla on mukana pienyrittäjiä, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua suurille käsityömessuille. Heitä voi alkaa seuraamaan somekanavissa ja tilata myöhemminkin. Minä tapasin messuilla sekä uusia että vanhoja asiakkaita, jopa yli kaksitoista vuotta sitten asiakkaina olleita, sanoo Sirviö.

Hän sanoo olevansa tyytyväinen messujen tulokseen. Tykkäyksiä kertyi sadoittain ja moni sivuilla kävijä suunnitteli taulun tilaamista ja kakkukoristeen hankintaa. Sirviön alkuviikko kuluikin tuotteiden postituksessa asiakkaille.

– On tullut paljon palautetta siitä, miten paljon iloa kässämessut toivat ihmisille. Erityisen tärkeää tällaisena aikana. Ja me yrittäjät saimme toisistamme ja asiakkaista paljon voimia tuleville kuukausille, sanoo Sirviö.

Kässämessut netissä ei jää ainutkertaiseksi tapahtumaksi, sillä huhtikuun lopulla oleva Popaali-käsityömessut netissä -messuryhmä kasvaa jo täyttä vauhtia.

#