keskiviikko 1.4.2020 | 05:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäjärven kaupunki tarjoaa kuntalaisille maksutonta liikunnan verkkovalmennusta: "Odotettavissa on jotain uutta, jota kuntasektorilla ei ole aiemmin nähty"

Vili Ruuska
Ti 24.3.2020 klo 21:33

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pyhäjärven kaupunki käynnistää lähiviikkoina kuntalaisten maksuttoman liikunnan verkkovalmennuksen.

Liikunnan verkkovalmennus on osa Pyhäjärven hyvinvointimallia tavoitteena motivoida kaikki kuntalaiset kohottamaan ja ylläpitämään omaa lihaskuntoa kotoa käsin. Verkkovalmennusta on suunniteltu pitkin talvea. Tarkoitus oli avata palvelu kuntalaisten käyttöön tulevana syksynä.

– Suomen koronatilanne muutti suunnitelmat. Verkkovalmennus avataan käyttöön jo lähiviikkoina. Liikuntapaikat on suljettu, ja verkkovalmennuksen avulla pyritään aktivoimaan kuntalaisia liikkumaan kotona, sivistystoimenjohtaja Jukka Lehtosaari kertoo.

Alun perin palvelua suunniteltiin ainoastaan passiivisille työikäisille, mutta vallitseva koronatilanne avaa palvelun niin nuorille, työikäisille kuin ikäihmisillekin.

Ilmoittautumisen yhteydessä asiakkaat valitsevat kuntoaan vastaavan ryhmän. Starttiryhmä on suunnattu aloittelijoille, Syke-ryhmä säännöllisesti liikkuville ja Teho-ryhmä aktiiviliikkujille.

Itse harjoittelu tapahtuu mobiililaitteeseen ladattavan treenisovelluksen avulla. Jokainen kuntalainen voi tämän jälkeen harjoitella ohjatusti missä ja milloin tahansa.

Sovellukseen päivitetään aika ajoin ohjelmia aina kehonpainoharjoittelusta kahvakuulaan ja liikkuvuusharjoitteluun. Kaikki ohjelmat ovat havainnollistettu kuvin ja videoin, jotta harjoittelu olisi mahdollisimman helppoa.

Kuntoiluvälineen, kuten kahvakuulan asiakas voi lainata kaupungilta. Verkkovalmennusta koordinoi kaupungin liikuntatoimi. Kuntalaisten tukena harjoittelussa on lisäksi oma personal trainer, jonka puoleen voi kääntyä ongelmatilanteissa.

– Odotettavissa on jotain uutta, jota kuntasektorilla ei ole aiemmin nähty, ainakaan tässä mittakaavassa, liikuntatoimen verkkovalmentaja ja idean isä Marko Pehkonen toteaa.

#