keskiviikko 1.4.2020 | 04:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suviseurojen kohtalo päätetään huhtikuun aikana – Kenttätalkoot on aloitettava viimeistään toukokuun puolivälissä, mikäli Suviseurat pidetään kesäkuun lopussa

Satu Kangas-Viljamäki
La 21.3.2020 klo 11:35

Suviseurojen järjestelyorganisaation hallinnon työryhmä kokoontui perjantaina 20.3.

– Lopullisen päätöksen Suviseurojen järjestämisestä tekee Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) hallinto noudattaen maamme hallituksen ja viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia. Kesän 2020 Suviseurojen järjestämisestä päätetään huhtikuun aikana, SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila toteaa Suviseurojen järjestelyorganisaation hallinnon työryhmän kokouksen jälkeen.

– Valmistelemme Suviseuroja hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Valmistelujen kannalta keskeistä on ihmisten terveys. Koronavirustilanteen vuoksi maassamme on poikkeusolot, joten seuraamme huolellisesti valtakunnallisesti annettuja linjauksia, päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi kuvaa tilannetta.

Reisjärven Suviseurojen valmistelu on edennyt tähän asti erittäin myönteisesti, mutta kenttätalkoiden pitää päästä alkamaan viimeistään toukokuun puolivälissä, jos Suviseurat pidetään kesäkuun lopussa.

– Lämmin kiitos kaikille vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille. Toistaiseksi etenemme seurojen valmistelussa suunnitellun aikataulun mukaan. Tarkennamme suunnitelmia poikkeusoloja koskevien ohjeiden perusteella, päätoimikunnan varapuheenjohtaja Markku Poikkimäki kertoo.

– Syksyn ja talven talkoiden jälkeen seurakenttä on hyvässä valmiudessa. Seura-alueella tarvitaan kuitenkin vielä paljon työtä rakenteiden pystyttämisessä. Kenttätalkoot pitäisi päästä aloittamaan viimeistään toukokuun puolivälissä, jotta juhlakaupunki saadaan valmiiksi ennen Suviseurojen suunniteltua alkamista, järjestelyosaston puheenjohtaja Jouko Luukkonen sanoo.

Huolto-osaston puheenjohtaja Mikko Tahkola toteaa puolestaan, että seurojen valmisteluun sisältyy monia sopimuksia yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Tavarantoimittajien kanssa tehdään hyvää yhteistyötä muuttuvien olosuhteidenkin keskellä.

Seuratunnus kertoo kestävästä turvasta poikkeusolojenkin keskellä.

– Seuratunnukseksi valittu psalmikohta: "Herra, sinuun minä turvaan" on saanut viime viikkojen aikana lisää syvyyttä. Epävarmuuden keskellä seuroja valmisteleville ja Suviseuroja odottaville se muistuttaa kaikkivaltiaan Jumalan voimasta ja johdatuksesta. Sen vuoksi ajattelemme luottavaisesti myös ensi kesää, seura- ja viestintäosaston puheenjohtaja Osmo Leppänen painottaa.

Kesäseuraradio toimii ensi kesänä suunnitelman mukaisesti 24.6.–3.8.2020.

– Iso osa ohjelmista on jo valmiina. Seurapuheiden lähettäminenkin onnistuu, vaikka Suviseuroja tai opistoseuroja ei voitaisi poikkeusolojen vuoksi järjestää, Kesäseuraradion päätoimittaja Vilja Paavola kertoo.

Suviseurojen järjestelyorganisaation hallinnon työryhmä kokoontuu seuraavan kerran 15.4.2020 ja tiedottaa sen jälkeen päätöksistään.

#